• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne može ovako da se gubi! Tako veliki pobjeđuju manje": Obradović ljut na ekipu poslije poraza!

Autor Mladen Šolak

Saša Obradović otvoreno rekao šta je zamjerio ekipi u finišu meča protiv Žalgirisa

 Crvena-zvezda-Zalgiris-69-75-izjava-Sasa-Obradovic-kritikovao-igrace Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda

Crvena zvezda doživjela je i prvi poraz na svom terenu ove sezone.

Ekipa Saše Obradovića imala je previše praznih minuta u važnim fazama meča protiv Žalgirisa, a uz to i pad koncentracije u završnici, o kojem je njen trener govorio nakon meča na konferenciji za novinare.

"Moramo da kažemo da je Žalgiris zaslužio da pobijedi, imali su strpljenja, bili snažniji, radili su šta su htjeli da urade. Mi smo imali malo lošiju energiju, nismo odgovorili na isti način. U nekim trenucima nismo bili strpljivi, nismo imali dobre šuteve, nisam srećan kako smo igrali, ali moramo da učimo iz ovoga da bismo pobijedili u sljedećoj", rekao je poslije utakmice Saša Obradović.

Možda će vas zanimati

Upitan za viđeno u posljednjoj četvrtini, u kojoj je Zvezda imala "prazan hod" u napadu duži od sedam minuta, Obradović je otvoreno rekao šta zamjera svom timu.

Žalgiris je pobijedio iako je posljednji koš iz igre dao sedam minuta prije kraja (trojku za 62:69), a potom u posljednjem minutu iskoristio šest slobodnih bacanja.

"Kada pogledaš rezultat i toliki broj poena na koliko se igralo, mislim da smo morali mnogo bolje u pikenrolu da branimo, iako je to u nekim fazama drugog dijela bilo dobro, nismo uspjeli ništa da materijalizujemo u napadu. Uzimali smo mnogo teške šuteve, u nekim momentima bez organizacije. Tačno smo govorili kako bi trebalo da se odvija utakmica. Jednostavno, nismo bili skroz psihički u igri".

Tokom završnice, Obradović je bio veoma nezadovoljan prekršajem kojim je Lengston Hol poslao Lukasa Lekavičijusa na liniju penala 40 sekundi prije kraja, pri rezultatu 67:69.

"Ne može na kraju utakmice da ti neko pokaže kako se dobijaju važni mečevi, sa slobodnih bacanja. Napraviš faul tako kako ga napraviš. Tako ne može da se gubi. Tako velike ekipe pobjeđuju manje. (Ne možeš) da kada su u bonusu šutiraš i dalje za tri poena, već moraš da vidiš da li možeš nešto iz reketa da daš ili da napraviš bolji šut".

Izvor: MN PRESS

Zvezdin trener govorio je i o većem broju skokova gostiju.

"Sigurno je to bio faktor, iz toga se konvertuju poeni, koji daju nenormalno samopouzdanje ekipi. Mi na tome insistiramo svaki dan, svaki dan pričamo o zagrađivanju skoka. Prvo su nas fizički istjerali iz onoga što su htjeli, a na kraju krajeva, ovo ne može da se desi. Ako fali realizacija ili ekstra igrač koji će da 'izmisli' koš, onda ne može da ti manjka energije i želje da pobijediš u fizičkoj borbi. To ne smije da nam se događa"

Zvezda bi u srijedu trebalo da gostuje Asvelu, koji zbog velikog broja zaraženih igrača u utorak nije igrao protiv Panatinaikosa.

"Uopšte ne znam ni šta da očekujem. Utakmica koju je danas trebalo da odigraju nije odigrana, da li ćemo mi da igramo ili nećemo... Postoji tenzija te vrste, da li je neko ko je bio u prisustvu igrača koji su imali koronu takođe dobio virus. Da li ćeš da razmišljaš da li ćeš da se zaraziš pa da imaš drugačiji nastup... Ne znam, to je pitanje za druge ljude. Ako se sve bude odvijalo normalno i ako budemo dobili savjet da idemo da igramo, normalno da ćemo da se ponašamo profesionalno i da ćemo da odemo tamo da igramo", dodao je Obradović.

Zvanična odluka će naravno biti na Evroligi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC