• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji srpski basketaši uručili poklon Dodiku: Majica Srbije se ne odbija! (FOTO, VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zlatni basketaši Srbije iskoristili su boravak u Banjaluci za druženje sa košarkašima KK Borca i ŽKK Mladog Krajišnika, ali i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom RS Željkom Cvijanović i gradonačelnikom Igorom Radojičićem.

 Basketaši Srbije u Banjaluci Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Igor Radojičić FOTO, VIDEO Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Drugi dan boravka u Banjaluci, najbolji basketaši Srbije iskoristili su za druženje sa košarkašima Borca i košarkašicama Mladog Krajišnika, ali i razgovor sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom RS Željkom Cvijanović i gradonačelnikom najvećeg grada Srpske, Igorom Radojičićem.

Marko Savić, Dejan Majstorović, Tomislav Ivošev i selektor Marko Ždero pritom su uručili majicu Srbije Dodiku, koji je boravak na terenu za basket iskoristio da pokaže svoje košarkaško umijeće.

"Ja volim sport. Košarku sam igrao, ali poznajem sve ostale sportove i uvijek mi je drago kada dođu vrhunski sportisti. Ova ekipa Srbije je prvak svijeta i takmiči se na svim velikim destinacijama. Basket je postao olimpijski sport i oni se pripremaju za OI. Tokom tih priprema došli su u Banjaluku da promovišu basket. Radi se o posvećenim momcima, a drago mi je da ovdje vidim i naše ekipe Borca i Mladog Krajišnika", poručio je Dodik, koji nije propustio priliku da šutira na koš.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je zadovoljstvo što je Banjaluka u ovih nekoliko dana bila domaćin zlatnim basketašima.

"Zadovoljsvo nam što smo bili u mogućnosti da ugostimo naše šampione, koji su osvajali evropska i svjetska prvenstva. Oni će uvijek imati podršku Republike Srpske. Ovo je promocija sporta i zajedništva, saradnje Republike Srpske i Srbije. Zahvaljujem se ovim sjajnim momcima, koji su pokazali svoj vedar duh i želju za uspjehom, koje su željeli da podijele sa nama u Republici Srpskoj", istakla je predsjednica Cvijanović.

Prvi čovjek Banjaluke Igor Radojičić istakao je da će sportisti uvijek imati podršku grada.

"Na nama je da pravimo terene, a sada smo ovdje na prostoru gdje je prije nekoliko dana otvoren jedan novi. Vjerujem da će biti vrlo popularan, ne samo za ovo naselje, nego i šire. Ovo je prva ovakva podloga u Banjaluci i vjerujem da će to biti dobra za promociju basketa. Gostovanje naših prijatelja u Banjaluci je sjajna prilika za promociju košarke, koja u proteklim godinama bilježi napredak. Imamo Borac koji se vratio u najviši rang, ali i Drugu ABA ligu. U ženskoj košarci imamo tri, vjerovatno uskoro i četiri premijerligaša i Orlove koji igraju u WABA ligi. Jasno je da banjalučki košarkaši i košarkašice napreduju. Uspon je vidljiv, a naš je zadatak da sufinansiramo i pomognemo klubove. Moramo ih pomoći za međunarodna takmičenja, ali i rekreativcima, građenjem što više ovakvih terena po banjalučkim naseljima."

Podsjetimo, basket majstori u nedjelju su stigli u Banjaluku, juče su bili gosti predsjednice Cvijanović, te Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci.

"Drago nam je što smo u Banjaluci. Lijepo nam je ovdje, sjajno smo prihvaćeni, šetali smo ulicama Banjaluke, ljudi nas prepoznaju, tako da se osjećamo kao kod kuće", poručio je Ivošev, jedan od srpskih 3x3 basketaša.

Danas su vrijeme na terenu iskoristili i da odigraju partiju basketa sa košarkašima Borca.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC