• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović upozorava pred gostovanje "fenjerašu": Zvezda će kad svi uđu u formu imati kompletiran sastav

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević Autori Pavle Knežević

Saša Obradović ne gleda tabelu, poziva na oprez i priča o Džoniju O'Brajantu

 Obradović upozorava pred gostovanje "fenjerašu": Zvezda će kad svi uđu u formu imati kompletiran sas Izvor: kkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda je posle herojske pobede nad moskovskim CSKA imala neplanirani odmor zbog aktuelne situacije u Evroligi, ali ni taj period nije prošao bez ozbiljnog ispita. Šampion Srbije je, naime, u ABA ligi "preživeo" dramu i pobedio Megu, a sada se okrenuo sledećem protivniku.

U pitanju je "fenjeraš" Evrolige Himki, ekipa koja ima sva četiri poraza u Evroligi i trenutno je u seriji od šest poraza u svim takmičenjima.

Možda će vas zanimati

Ništa od toga ne zavarava trenera Zvezde Sašu Obradovića.

"Himki u dosadašnjem toku sezone nije pokazao ni pravo lice ni pun sastav. Sad su konačno zajedno, sem Stefana Jovića, cela ekipa je na okupu. Verujem da ovu utakmicu vide kao priliku da se vrate na neki kolosek. Oni su kao ekipa možda i najgore pogođeni ovim koronavirusom i svim posledicama koje nosi", rekao je Obradović za sajt kluba.

Ipak, u Zvezdi razmišljaju pre svega o sebi.

"Mi treba da razmišljamo samo o sebi. Taj neki kondicioni deo, možda možemo fizičkom igrom svih 40 minuta da tražimo našu šansu za pobedu. Himki je ako ne ekipa za F4, za TOP 8 sigurno, takav je roster. Ali, ponavljam, mi imamo svoje probleme: adaptacija Terija i Ročestija, period prilagođavanja O' Brajanta koji je potreban uz nesumnjiv kvalitet koji poseduje. Potrebno je vreme da se prilagodi ekipi", rekao je Obradović.

Od novog pojačanja se mnogo očekuje, a trener kaže da kad se on dovede u zamišljeno stanje i ako ekipu zaobiđe virus, Zvezda imati tim koji može da odgovori izazovima.

"Džoni O'Brajant je veliko pojačanje, ali ne očekujem previše od njega odmah i njemu fali… Bio je po različitim karantinima, nije trenirao, imao je različite probleme, treba da se vrati u igračku formu. Kad bude sve to onako kako je zamišljeno i, dao Bog, ne budemo prolazili kroz to kroz šta su prolazile druge ekipe, mislim da imamo dobar roster i ekipu koja može da odgovori na velika očekivanja", rekao je Obradović.

Ognjen Dobrić takođe kaže da ga ne zavarava loš početak Himkija i ističe činjenicu da su sada svi tu.

"Himki je imao nešto lošiji start iz više razloga, ali sada su kompletni , imaju pun roster i to je ekipa koja je pravljena da dođe do same završnice. Sigurno su gladni, željni pobede, očekuje nas izuzetno težak posao. Imamo sada i nove momke tu, polako se uvode, prilagođavaju, pomažemo im da se što pre uključe u ekipu jer će nam mnogo značiti", rekao je Dobrić pred put u Moskvu.

Crveno-beli se nakon meča u Moskvi, vraćaju u subotu u prepodnevnim časovima u Beograd, već u ponedeljak očekuje ih meč 5. kola ABA lige sa Krkom.

Utakmica Himki-Crvena zvezda igra se u petak od 18 sati.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC