Velika pobjeda Igokee

"Privilegija je igrati protiv svjetskog prvaka, ne bih zamjerio "igosima" i da smo izgubili": Dragan Bajić nakon pobjede

Autor Nebojša Šatara

Igokea je ostala u trci za plasman u TOP 8 FIBA Lige šampiona!

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Uprkos činjenici da su "igosi" prije samo dva dana protutnjali kroz Zadar u okviru ABA lige, izabranici Dragana Bajića su stigli do drugog trijumfa u ovoj fazi FIBA Lige šampiona, iako je i sam plasman u TOP 16 ogroman uspjeh za prvaka Bosne i Hercegovine.

Aleksandrovčani su večeras kao nominalni domaćin savladali španski Burgos na njegovom parketu - 77:75 i sada imaju skor 2-2, pa im za plasman među osam najboljih nedostaje još samo jedna pobjeda.

"Čestitam momcima i stručnom štabu na velikoj pobjedi. Dobro je poznato da smo prije dva dana igrali utakmicu u ABA ligi, juče smo putovali cijeli dan i nismo imali vremena da se spremimo za meč protiv Burgosa. Ono što sam rekao igračima u svlačionici prije susreta da je velika privilegija uopšte što igramo protiv ekipe kakva je Burgos. To je polufinalista španskog prvenstva, osvajač FIBA Lige šampiona i svjetski prvak. Malo kome to može da pođe za rukom, igračima ili trenerima, a mi smo imali takvu privilegiju", rekao je Bajić poslije meča.

Potom je kratko analizirao susret protiv španskog kluba.

"Što se tiče same utakmice, nismo dobro otvorili meč, trebalo nam je vremena da uđemo u ritam, a razlog je umor, koji je sigurno prisutan kod mojih igrača. Kako je vrijeme odmicalo, uspostavili smo kontrolu i igrali svoju igru. Pogotovo sam zadovoljan odbranom u prvom poluvremenu, mislim da je velika stvar da smo ekipu Burgosa spustili na 33 poena. Mislim da smo mogli mirnije da privedemo utakmicu kraju, međutim došlo je do pada koncentracije u pojedinim momentima, ali ništa ne mogu da zamjerim mojim momcima, čak i da smo izgubili utakmicu. Jer oni stvarno ulažu maksimalne napore i daju sve od sebe u svakoj utakmici. Plod tog umora su greške i pad koncentracije. Na kraju, vjerujem da smo zasluženo pobijedili i da ćemo sada probati da se odmorimo i spremimo za sljedeći meč", dodao je strateg ekipe iz Aleksandrovca.

Na kraju se ponovo zahvalio španskom timu, protiv kojeg će za samo dva dana ponovo ukrstiti koplja u istoj dvorani "Koloseum" u Burgosu U slučaju pobjede, Igokea će napraviti još jedan senzacionalan uspjeh - plasman među osam najboljih.

"Još jednom hvala domaćinu na divnom gostoprimstvu", podvukao je trener "igosa".