JASAN STAV

Ponavlja se 1992. godina, to je katastrofa! Rebrača bijesan zbog odluke Evrolige, pomenuo i Novaka Đokovića

Autor Bojan Jakovljević

Legendarni srpski košarkaš tužan je zbog toga što su sportisti ponovo "nadrljali" zbog sankcija.

Izvor: MN PRESS

Već mjesec dana traje vojna akcija Rusije u Ukrajini, a zbog toga su najvećoj zemlji svijeta uvedene mnogobrojne sankcije. Nisu u pitanju samo ekonomske mjere, nego su na svojoj koži to osjetili i ruski sportisti koji su u većini sportova suspendovani i diskvalifikovani iz daljeg takmičenja.

Tako je Evroliga zvanično izbacila ruske timove iz svojih takmičenja usred sezone, a sa ovom odlukom ne slaže se legendarni srpski košarkaš Željko Rebrača koji dobro pamti slične sankcije devedesetih.

"To je po mom mišljenju katastrofalna odluka", rekao je Rebrača u intervjuu za "Informer".

"Osjetio sam to na svojoj koži devedesetih, kada nismo otišli na Olimpijske igre, ali to je van naše kontrole. Izlišno je pričati o nepravdi koja je nanijeta klubovima, kao i 1992. godine smatram da je katastrofa, kao i da se kažnjavaju nedužni ljudi."

Nije u pitanju samo košarka, o sportu trenutno ne razmišljaju ni fudbaleri, atletičari, odbojkaši i mnogi drugi, odnosno jedan od rijetkih sportova u kome Rusi još mogu da se takmiče - bez obilježja - jeste tenis.

"Ovakav potez dovodi do toga da li je regularna liga. Da li bi Hrvati bili drugi i igrali finale da smo mi otišli na to takmičenje? Odluku Evrolige smatram istom sa onom Australijan opena da Đokoviću zabrani učešće na prvom grend slemu. Sramnom i užasnom", podvukao je Rebrača.

Podsjetimo, zbog odluke Evrolige da izbaci CSKA Moskvu, Zenit i Himki, potpuno se promijenila tabela i čeka nas uzbudljiva završnica u kojoj i Zvezda ima šansu, ali je predsjednik kluba Nebojša Čović takođe stao na stranu ruskih klubova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!