• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je ružno, kakva je perspektiva Evrolige?! Čović otkrio ko je odlučio da Rusi budu izbačeni: Zvezda nije glasala!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prvi čovjek Crvene zvezde je razgovarao sa medijima o raznim temama, a jedno od glavnih pitanja bilo je izbacivanje ruskih klubova iz Evrolige.

 nebojša čović o izbacivanju rusa iz evrolige Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda nastavlja borbu za TOP 8 Evrolige. Poslije zvanične odluke o izbacivanju ruskih klubova iz elitnog takmičenja praktično će za mesto među osam najveći rival crveno-bijelima biti Monako. Tim koji sa klupe vodi nekadašnji igrač i trener tima sa Malog Kalemegdana Saša Obradović.

To znači da će četa Dejana Radonjića u preostala četiri kola pokušati da obezbijedi kartu za četvrtfinale Evrolige. Očekuju ih tri gostovanja (Alba, Bajern Minhen i Žalgiris), pa dočekuju Efes. Već u četvrtak putuju u Berlin gdje će u petak igrati protiv njemačkog predstavnika. A, na otvorenom treningu pred te mečeve je sa medijima razgovarao i Nebojša Čović.

Možda će vas zanimati

Prvi čovjek crveno-bijelih je sa predstavnicima novinara pričao o raznim temama. Jedna od glavnih bila je izbacivanje ruskih klubova, kao i sama dešavanja u ovom takmičenju.

Čović se osvrnuo na čitavu situaciju nastalu zbog rata u Ukrajini, istakavši da je očekivao da će stvari ići drugim tokom.

"Mislio sam da će ovo biti privremeno. Poslije ove odluke smo ušli u komplikovanu situaciju. Niko rat nije očekivao. Posljednji sam čovjek, a i naša zemlja da pričamo o sankcijama sportu. Očekivao sam da će možda biti prebačeni njihovi mečevi u Beograd. Ovo je ružno. Izbrisani su ruski klubovi. Kakva je perspektiva Evrolige? Nama su obrisali dvije pobjede koje se premiraju sa 37.000 evra. Mi smo ovo mjesto zaslužili i bez izbacivanja timova. Ne želim da to bude pritisak. Baš mi je ružno", rekao je Čović.

On je objasnio i kako je funkcionisalo glasanje o izbacivanju ruskih klubova, istakavši da su o tome mogli da svoj glas daju samo evroligaši sa A licencom.

“Mi nismo bili u situaciji sada da glasamo. Jesmo kod prve situacije za bodovanje, glasali smo da se sve broji. Ovih 11 klubova je ovako odlučilo. Kakva će sad biti sljedeća sezona? Ne smiruje se. Perspektiva Evrolige i Evrokupa je neizvjesna. Krivo mi je što je ovakva odluka donijeta", poručio je Nebojša Čović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC