Košarka

Svetislav Pešić saopštava spisak Srbije! Reprezentacija prvi put na okupu od Mundobasketa

Autor Mladen Šolak

Vrijeme je za okupljanje nacionalnog tima

Izvor: MN PRESS

Poslije uzbudljivog finala Kupa Koraća, Crvena zvezda - Partizan, vrijeme je za reprezentacije. Selektor Svetislav Pešić u ponedeljak će okupiti ekipu pred kvalifikacije za Eurobasket 2025, koje "orlovi" počinju utakmicama protiv Finske u Beogradu u petak u 20 časova, u hali Aleksandar Nikolić. Poslije toga, u februarskom ciklusu igraće i protiv Gruzije, 26. februara u Tbilisiju.

Selektor Srbije Svetislav Pešić prvi put će okupiti tim od osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Manili, a spisak će saopštiti u ponedjeljak u 18.30 časova u nekadašnjem "Pioniru", neposredno prije prvog treninga.

U grupi G takmiče se Srbija, Danska, Finska i Gruzija, kvalifikacije će biti završene u februarskom "prozoru" 2025. godine, a plasman na Eurobasket izboriće po tri prvoplasirane ekipe iz svake grupe, s tim da je u slučaju srpskog tima Finska već kvalifikovana kao domaćin Evropskog prvenstva.

Pročitajte termine svih utakmica reprezentacije Srbije:

  • 23. februar 2024 Srbija - Finska
  • 26. februar 2024 Gruzija - Srbija
  • 21. novembar 2024 Danska - Srbija
  • 24. novembar 2024 Srbija - Danska
  • 21. februar 2025 Finska - Srbija
  • 24. februar 2025 Srbija - Gruzija

Tokom proljećnih i ljetnih mjeseci reprezentaciju Srbije očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje će košarkaški turnir trajati od 27. jula do 11. avgusta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!