• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pep poslao poruku Pešiću: "Ako vidi ovo..." Došao zbog Zvezde, a raspričao se o selektoru Srbije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pep Gvardiola ostavio po strani meč protiv Zvezde i pričao o košarkaškom treneru Svetislavu Pešiću kojeg dobro poznaje.

 Pep Gvardiola o Svetislavu Pešiću Izvor: Kurir/Dado Đilas/MN Press

Fudbaleri Mančester sitija igraće protiv Crvene zvezde u šestom kolu grupne faze Lige šampiona, a legendarni španski trener Pep Gvardiola održao je konferenciju u Beogradu pred taj meč. Pričao je čuveni fudbaler i trener Barselone o brojnim temama - Siniši Mihajloviću,veličini Zvezde, povredama u svojoj ekipi, ali i selektoru Srbije Svetislavu Pešiću!

Najbolji fudbalski trener na svijetu u superlativima govorio je o Pešiću, koji je svojevremeno sjedio na klupi Barselone. Njih dvojica su se kasnije sreli u Njemačkoj, kada su obojica radili u Bajernu, a Gvardiola ne zaboravlja tako lako susrete za velikim košarkaškim magom.

"Nevjerovatno je kako je Pešić i dalje prisutan na velikoj sceni, sa tom energijom. Dao je Barseloni prvi evropski trofej u košarci. Bili smo u kontaktu kada sam bio u Bajernu, sada nisam više sa njim u kontaktu, ali ako može da vidi ovu konferenciju, želim da ga pozdravim, poželim sve najbolje", rekao je Pep Gvardiola pred novinarima!

"Iako je sada u fokusu fudbal, Gvardiola je govorio i o Mundobasketu na kojem je Pešić predvodio Srbiju.

"Znam da je napravio veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu, to je bilo nevjerovatno. Uprkos godinama i dalje ima veliku energiju, velika je legenda i velike stvari je uradio sa mnogim klubovima", zaključio je Španac u Beogradu.

Podsjećamo, reprezentacija Srbije je na Svjetskom prvenstvu održanom na Filipinima igrala finale i nakon poraza od Njemačke osvojila srebrnu medalju. Bio je to jedan od najvećih trenerskih uspjeha u dugoj i bogatoj karijeri Svetislava Pešića, jer je zbog brojnih otkaza reprezentativaca tim bio nekompletan na drugom kraju svijeta. Ipak, još jednom se pokazalo da je Pešić veliki majstor za takmičenja turnirskog tipa!

Pešić je davne 2002. godine u Indijanapolisu bio šampion svijeta sa reprezentacijom Jugoslavije, a dva puta je osvajao Evropsko prvenstvo - 1993. godine sa Njemačkom i 2001. godine sa Jugoslavijom. Kao selektor kadetske i juniorske reprezentacije bio je evropski šampion, a Svjetsko prvenstvo osvojio je predvodeći slavnu generaciju igrača do 19 godina u Bormiju 1987. godine. Pešić je i na klupskom nivou bilježio velike uspjehe, pa je tako 2003. godine Barseloni donio prvu titulu u Evroligi - a davne 1979. bio je prvak Evrope kao igrač sarajevske Bosne!

Sa druge strane, i Pep Gvardiola je bio prvak Evrope sa Barselonom. On je jednu titulu osvojio kao igrač, a dvije kao trener slavnog španskog kluba. Kasnije je evropski trofej donio i Mančester sitiju, koji prije njega nije bio ni blizu osvajanja trofeja u Ligi šampiona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC