• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola u Beogradu pomenuo Sinišu Mihajlovića: Zvezda je istorijski tim, osvojila je KEŠ!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola pričao o Mihi pred utakmicu protiv Zvezde.

 Pep Gvardiola najavio utakmicu Crvena zvezda Mančester siti Izvor: MN PRESS

Posljednje kolo grupne faze Lige šampiona donosi okršaj dva evropska šampiona - Crvena zvezda će u šestoj rundi dočekati Mančester siti, a španski trener Pep Gvardiola u Beograd je poveo kombinovati sastav. Zbog nekoliko povreda koje utiču na njegovu ekipu, najbolji trener na svijetu neće moći da izvede najjači tim, a pored toga u Beogradu je pričao i o Zvezdinoj veličini!

Pred novinarima je Gvardiola pomenuo i preminulog Sinišu Mihajlovića, kojeg je izdvojio kao jednu od legendi Crvene zvezde! Kada je pričao o veličini kluba, Gvardiola je pomenuo i Zvezdinu titulu u Kupu evropskih šampiona, odnosno slavnu istoriju, što će biti dodatni motiv za njegovu ekipu.

"Igramo protiv tima velike istorije, koji je osvojio Ligu šampiona. Imao je jake igrače, tu je Siniša Mihajlović! Srećni smo što smo ovdje, da završimo ono što smo započeli u grupnoj fazi", rekao je Gvardiola pred novinarima u Beogradu, na mjestu gdje je svojevremeno gostovao kao fudbaler Barselone. 

Situacija u timu šopanskog trenera nije sjajna - on pred meč sa Zvezdom ne može da računa na neke od najboljih igrača svog tima. Izostaju golman Ederson, krilni napadalk Doku, zatim ubitačni tandem De brujne - Haland. Čini se da će odsustvo belgijskog fudbalera i "dirigenta" Sitijeve igre biti veliki hendikep.

"Naravno, više volim da Kevin igra, jer on je odličan igrač. Ja ne dovodim u pitanje kvalitete De Brujnea, on nam je potreban, ali pošto se nije vratio, moramo se snaći sa igračima koje imamo. Da, u načelu sam srećan, moglo bi da bude bolje, moglo bi da bude i gore. Da li imaš dobre rezultate ili ne, treba izvući iz toga najbolje što se može. Dakle, menadžer treba da drži tim u ravnoteži, da ne bude depresivan i za sada smo srećni što smo ovdje. Ne, Haland će se vratiti u četvrtak i vidjećemo hoće li igrati u subotu ili nedjelju, ne mogu da budem u ovom momentu tačniji i precizniji. Pa kad razmislim o tome da nijedan engleski tim nije pobijedio svih šest mečeva, možda nećemo ni mi. Mi ćemo pokušati da igramo, da igramo dobro i da pokušamo da pobijedimo", rekao je Gvardiola i opet se osvrnuo na igrače koji mu nedostaju:

"Da, ima ih puno, imamo puno igrača, pola sezone su oni nosili igru, ti igrači koje ste sada pomenuli. Dakle, nije da nam nešto nedostaje, nego morate da se adaptirate. Za sada je sve to dobro, kao da smo nešto mnogo izgubili u igri, izgubili smo jednu utakmicu u sedam i to je sada propast. Navikli smo sebe i navijače na pobjede, ali u tome je suština. Ne sama činjenica da si neku utakmicu dobio ili izgubio."

Iako su već obezbijedili prolaz u nokaut fazu sa prve pozicije, igrači Mančester sitija će Pepu Gvardioli morati da se dokazuju i u Beogradu. On želi da njegov tim pobijedi Crvenu zvezdu! 

"Mi smo uspjeli da pobijedimo pet utakmica, ali smo za sutra spremni i pokušaćemo da ostvarimo i ono što smo prošle godine. Da pobijedimo Zvezdu, koja je institucija i klub sa velikim prestižom. Pritisak je uvijek prisutan kada si ovdje. Kada si kvalifikovan drugačije je. Posljednja je utakmica, posljednja prilika u grupnoj fazi. Ako nisi u stanju da pobijediš utakmicu i odradiš svoj posao, naročito što smo pobijedili u prošlim utakmicama. Srećni smo što smo ovdje već kao kvalifikovani", ispričao je Gvardiola i dodao:

"Ne, pripremili smo utakmicu i naravno da ćemo zamijeniti neke igrače, ali imali smo svaka tri dana utakmice, to je naporno. Tako da se radujem što ćemo sutra moći da vidimo neke igrače koji su igrali manje nego do sada."

Podsjećamo, Mančester siti je u Beograd doveo neke izuzetno mlade fudbalere koji bi mogli da se predstave evropskoj publici. Sa druge strane, van tima su četiri velike zvijezde engleskog tima, pojedini nosioci igre iz prethodnih sezone i veliko ljetno pojačanje. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC