• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠAHOVSKI DERBI: Remi Milojevića u Antaliji, kao '79. protiv Kasparova u Banjaluci!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Šahovski derbi usred Antalije! Pročitajte i pogledajte kako je prošao okršaj fudbalera Borca i novinara-šahiste!

 MONDO u Antaliji FK Borac Šahovska partija Đorđe Milojević protiv novinara Slavka Basare Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbaleri Borca u Antaliji slobodno vrijeme "ubijaju" na razne načine, tu su karte, telefoni, filmovi, serije, playstation, a kako nam je u razgovoru prije nekoliko dana otkrio Milan Šikanjić tu je i ŠAH.

Napadač Borca rekao je da je najbolji šahista među crveno-plavima mladi štoper Đorđe Milojević, pa smo odlučili da to i provjerimo na licu mjesta.

Možda će vas zanimati

 Za protivnika Milojeviću odredili smo novinara "Sportskog žurnala", Slavka Basaru, inače iskusnog šahistu i prvokategornika.

Problem šahovske table koju su igrači Borca zaboravili na pripremama u Trebinju riješili smo kupovinom prve koju smo našli u obližnjem marketu tako da su stvoreni svi preduslovi za šahovski derbi u Antaliji.

Nakon rukovanja i odabira figura, u kojem je srećniji bio Basara, krenula je igra.

"Zašto tako agresivno?", pitao je Milojević nakon prvih par poteza i dodao: "Ne volim ja agresivne igrače, ja više volim polako, lagano", koji na pripremama često igra sa saigračima Dejanom Bosančićem i Milanom Šikanjićem.

"Dok je bio Radule tu (Aleksandar Radulović op.a.) sa njim sam kuvao, sad najviše Boske i Šika igraju"

Krenula je polako da se otvara partija, ali i igrači.

"Svoju ženu Bojanu upoznao sam kroz šah. Ona je odličan igrač, čak sam na početku karijere i pratio kao novinar njene rezultate“, otkrio nam je Basara.

Vrlo zanimljivu informaciju otkrio nam je i mladi Milojević koji često sa stričevima Predragom i Nedeljkom, te ocem Milenkom odigra partiju dve, tri...

"Kad je slava i okupimo se, odigra se obavezno nekoliko partija. Najčešće igram sa stricem Predragom. On je inače 1979. odigrao remi sa Garijem Kasparovim u Banjaluci", otkrio je Milojević, nakon čega je bilo jasno otkud ljubav prema šahu.

Nakon što je slučajno oborio kralja rukom Basara je odmah prokomentarisao "To nije dobar znak", a stanje na tabli je to i slutilo.

Agresivna igra Basare bila je na putu da se isplati.

"Bolje njegov konj nego ovaj moj lovac, on sve fino da čuva na crnom i ja ovog lovca i nemam“, rekao je fudbaler Borca, ali nije se predavao.

Taman kad je izgledalo da će Basara zadati konačni udar dogodio se novi previd, ovog puta na drugoj strani i bilo je jasno da pobjednika neće biti.

"Pješačka završnica i to je klasični remi. Možemo se sad ganjati koliko hoćeš, ali to je to. Ja sam imao inicijativu na početku partije, imao pješaka više, onda jedan mali previd, ti si uspio da vratiš dva pješaka", prokomentarisao je Basara.

"Nema potrebe, to je remi sigurno. Napravio sam te dvije male greškice, ali sam uspio da ispravim na kraju. Mislim da je remi realan", rekao je Milojević nakon čega su dvojica šahista pružili ruke jedan drugom.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

IXI

Milojević pravi sportista. Dobar momak. Pozitivno sam iznenađen. Mislio sam da je skočio ali je ostao normalan i prizeman fudbaler. Karakteristika pravih sportista!

sportsman

Kako ide šahisti?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC