• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranješ o pripremama: Fali nam Sale Kajkut, on je bio naš vodič u Antaliji!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kapiten Borca Stojan Vranješ govorio o pripremama, pojačanjima, mladim nadama i svom bivšem cimeru.

 MONDO u Antaliji FK BOrac Stojan Vranješ pripreme Saša Kajkut mladi igrači Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Kapiten!

Na terenu uvijek daje maksimum, van njega uvijek raspoložen, prijatan i na raspolaganju saigračima, prijateljima i novinarima.

Možda će vas zanimati

 Bio bi to najkraći opis Stojana Vranješa, kapitena crveno-plavih, koji se ni nakon 16 godina karijere ne žali zbog iscrpljujućih priprema i dvojenosti od porodice tokom više od dvije nedelje.

"Mislim da svaki profesionalni sportista mora da se pripremi na to da se dva puta godišnje odvaja od kuće, porodice i na početku se, što se kaže, namjesti glava i to prođe. Nekom brže, nekom sporije", kaže Stojan.

U Antaliji je cimer sa najmlađim članom delegacijem, petnaestogodišnjim Sergejom Damjanićem, kojem se trudi da da korisne savjete i na terenu i van njega.

"Mali Sergej veoma kulturno dijete, fino odgojen, posluša, talentovan i izazov je biti sa tako mladim igračem cimer. Kada sam obavio prve pripreme imao sam godina slično kao Sergej. Samo što sam tada bio u juniorskoj ekipi. Na kraju sam bio sa Saletom Kajkutom na tim počecima, a zajedno smo i završili. Kada sam ja ulazio u prvi tim od tih starijih igrača su bili Dragan Binić, Oliver Jandrić, poslije je došao Darko Ljubojević, Aleksandar Vrhovac. To su igrači koji su mogli dati koristan savjet, pa sam od njih pokupio sve najbolje. Pomogli su mi svojim savjetima da danas budem ono što jesam“, ističe Vranješ.

Saša Kajkut ove zime završio je karijeru pa za razliku od prethodna dva boravka u Antaliji nije sa ekipom Borca.

"Sale nedostaje na terenu i van terena. Čovjek koji je ostavio veliki trag, znao da napravi atmosferu. Okreće se novim izazovima u životu i nadam se da će doći u skorije vrijeme da nas posjeti. On je puno puta bio u Antaliji, znao je svaki djelić, pa smo to znali da iskoristimo na najbolji mogući način. Vozio nas je, bio kao vodič (smijeh)“.

Borac će na pripremama provesti 17 dana, prilično dugo, reklo bi se.

"Svake pripreme su teške. U sadašnje vrijeme su igrači možda malo i razmaženi, pa i ja sam i teško nam je na treninzima. Ne smijemo zaboraviti da je to nekad bilo puno teže, da je to trajalo puno duže“, kaže Vranješ.

Na pitanje koje su mu pripreme možda najdraže kaže:

"Uvijek mi je bilo ugodno otići na Zlatibor. Tamo sam se osjećao naljepše, zbog ambijenta. I ovdje je sve super, ali eto. Taj Zlatibor volim".

U zimskom prelaznom roku stiglo je šest novih igrača, a Vranješ je uvjeren da će biti prava pojačanja.

"Igrači koji su došli ovdje su ciljano. Ima ljudi koji su zaduženi za to. Svi ti igrači do sada su pokazali da će biti pojačanja i nadam se da će opravdati povjerenje i pomoći nam da ostvarimo naše ciljeve".

Zanimljiv detalj tokom prve pripremne utakmice u Antaliji da je u drugom poluvremenu igralo čak osam igrača mlađih od 21 godine.

"Mislim da nije bilo dugo da Borac ima toliko mladih i talentovanih igrača. Na njima je da iskoriste šansu koju su dobili. Borac u ovom momentu ima bazu igrača koja će u budućnosti sigurno da bude okosnica", ističe Vranješ.

Na kaju se osvrnuo na stanje na tabeli, odnosno zadatak koju njegova ekipa ima u nastavku sezone, a to je plasman u Evropu.

"Sarajevo je napravilo malo veći skorak i mislim da nije korektno da pričamo o prvom mjestu. Ostale ekipe su tu u jednoj pobjedi i biće veoma zanimljivo do kraja“, zaključio je Vranješ.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC