• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svaki rođendan proslavlja u Antaliji, a bez njega se ne može – jedan je Mićko! (FOTO, VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zavirili smo u sobu 1463 hotela Titanik i posjetili vrlo važan dio ekipe Borca, kojeg nikada nećete vidjeti na terenu.

 MONDO U Antaliji FK BOrac reportaža ekonom Milovan Maksić Mićko Izvor: MONDO/Goran Arbutina

U fudbalu, kao i svakom drugom sportu oči su uvijek uprte na teren, ali svi znamo da klub ne čine samo igrači, već i svi oni koji u „sjenci“ rade za klub, od uprave, stručnog štaba, PR službe, medicinskog i tehničkog osoblja...

Možda će vas zanimati

 Jedan od važnih šrafova Borčeve „mašine“ već sedam godina je i ekonom Milovan Maksić, a tako je i na pripremama u Antaliji.

1463 – broj je sobe koji ne mogu da zaborave fudbaleri Borca i u koju smo zavirili upravo u vrijeme kada je "Mićko" najtraženiji.

Ekonom Borca vodi računa o svoj opremi i na raspolaganju je igračimo praktično 24 časa dnevno, koliko ovaj čovjek, reklo bi se i radi.

U samo desetak minuta gotovo cijeli tim je prošao kroz sobu 1463 u kojoj je sve „pod špagu“, a kada se i poremeti vrijedne ruke Mićka to brzo, slažu, raspoređuju, pripremaju za naredni trening.

"Imamo odlične uslove ovdje, opremu mi operu bukvalno za 20 minuta i vrate osušenu pa ja to sredim. Ponekad nam se dešavalo, na primjer na Zlatiboru, da ne stignu da operu opremu, ali zato ja uvijek imam rezervni komplet“, priča nam Mićko pokazujući ormar sa uredno naslaganim dresovima, majicama, čarapama, trenerkama...

"Tu je i nova oprema, ako dođe neki novi igrač da može odmah da zaduži komplet", kaže Mićko, koji u Antaliji ima mnogo više posla nego kod kuće, jer je sam, dok u Banjaluci ima pomoć osobe zaposlene u vešeraju.

Ko iole poznaje fudbal zna da je oprema svetinja za svakog ekonoma i da je praktično nemoguće da nešto nedostaje. Tako je i kod ekonoma Borca.

"Traže stalno igračima dresove, majice, ali nema poklanjanja, igrači ako nekom žele da poklone dres, kupe ga u Banjaluci i daju. A što se tiče nekih poklona ispred kluba, to je marketing tim spremio već.“

Rad i trud Milovana Maksića cijene svi igrači i izuzetni ga poštuju, iako znaju često s njim da se našale.

"Osim nas igrača, za ovaj klub rade i oni koji su oko ekipe i svako od njih kao i mi treba da radi najbolje svoj posao. Što se tiče Milovana, on radi odlično, tu je za nas, oprema uvijek spremna, ne smijemo da se požalimo", kaže kapiten Borca Stojan Vranješ.

Dobru atmosferu potvrđuje i dugogodišnji prvotimac Borca Siniša Dujaković.

"Iako se on što se kaže 'ne vidi' uvijek je tu uz ekipu, sigurno je da nam puno znači. Šalimo se s njim, uvijek je dobro raspoložen. Evo juče je malo igrao fudbala, pa se nešto povrijedio, žali se na petu. Eto vidio je da nije ni nama baš tako lako kao što izgleda“, kaže uz osmijeh Dujaković.

Ono što je zanimljivo je da Mićko silom prilika svake godine proslavlja rođendan u Antaliji.

Njegov rođendan je 6. februara i praktično uvijek se poklopi sa pripremama, tako da ga ne proslavlja kod kuće, već sa svojom drugom porodicom – Borcem.

"Rođendan ne mogu da pomjerim, a ni pripreme. Bude mi uvijek lijepo, dobijem i dosta poklona od igrača i svih. To su stvarno sjajni momci tako da nam bude uvijek lijepo", zaključio je ekonom Borca.

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC