• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak nije smio da ga viče kad ga gleda Irinej: Đoković je od patrijarha dobio orden i imali su poseban odnos

Autor Dragan Šutvić

Godinama su održavali dobar odnos i poštovali se.

 Novak Đoković patrijarh Irinej Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Srpski patrijarh Irinej preminuo je rano jutros u 90. godini. Njegova svetost je duže vrijeme bila u bolnici zbog komplikacija usred korona virusa, a njegovo stanje naglo se pogoršalo zbog čega je bio priključen i na aparate za održavanje rada vitalnih organa.

Od njega se jutros opraštaju mnoge znamenite srpske ličnosti, ostavio je dubok trag u našem narodu, a dobro je poznato i da je imao poseban odnos sa Novakom Đokovićem.

Možda će vas zanimati

Pokojni patrijarh Irinej je bio veliki navijač Novaka Đokovića, a 2011. godine uručio mu je i orden Svetog Save prvog stepena. U pitanju je najviše odlikovanje Srpske pravoslavne crkve dodeljeno za "njegovu djelаtnu ljubаv premа Mаjci Crkvi", nаročito pokаzаnu "svesrdnim i istrаjnim pomаgаnjem srpskog nаrodа i svetinjа nаše Svete Crkve, posebno nа Kosovu i Metohij".

"Ovаj mlаdi Srbin, nаjistаknutiji sportistа i аmbаsаdor Srbije u svetu, uspio je dа svojom snаgom, šаrmom i iskrenošću nа prаvi nаčin posvjedoči svijetu jevаnđeljsku poruku mirа i ljubаvi među ljudimа i solidаrnosti sа postrаdаlimа, ne sаmo u srpskim zemljаmа, nego i širom svijetа", napisano je tada se u obrazloženju Srpske pravoslavne crkve.

Dobro je poznato da je Novak Đoković veliki vjernik, da svaki slobodan trenutak koristi da pomogne crkvi, a u mnogim slučajevima insistirao je i da se o tome ne priča, nije želio pažnju.

Izvor: MN PRESS

A KADA GUBI...

"Gledali smo Novaka Đokovića, koji je izgubio, ali je prišao svom protivniku i lijepo ga zagrlio. Drugo je šta oni misle i kako doživljavaju svoju pobjedu ili poraz, ali je jako lijepo vidjeti da sportisti poslije nadmetanja lijepo prilaze, pruže ruku pobedniku. Prijateljski su došli i prijateljski se razdvajaju u areni", pričao je Irinej za "Kurir".

Zapamćeno je i da je patrijarh Irinej bodrio Novaka Đokovića iz lože na US Openu. To je bilo prije sedam godina, kada je Đokoviću u četvrtfinalu rival bio Mihail Južni, a Srbin je pobijedio Rusa u četiri seta, da bi potom otkrio da nikada nije igrao uz takvu tremu.

"Nadam se da je uživao jer je ovo malo drugačiji ambijent od onoga u kom je on navikao da boravi", rekao je tada Đoković koga je Irinej često hvalio.

"Malo sam i ja morao da se suzdržavam. Nisam vikao ni stistkao pesnicu koliko sam navikao. Drago mi je što je bio tu", poručio je Đoković koji je u godinama koje su slijedile održavao kontakt sa patrijarhom Irinejom.

Dokumentovano je i da je Đoković krsnu slavu Aranđelovdan proslavio 2017. godine u društvu patrijarha Irineja, kada je u pratnji oba brata i strica došao u Sabornu ckrvu kako bi presjekao slavski kolač.

Izvor: MN PRESS

Podsjetimo, Đoković je krajem prošlog meseca bio slomljen i poslije upokojenja mitropolita Amfilohija, izgubio je neočekivano u Beču, i potom priznao da mu je bilo veoma teško poslije saznanja o njegovoj smrti, dok ovog petka popodne ima važan meč u Londonu protiv Zvereva.

Taj susret zakazan je za 15 časova, a vidjećemo da li je s Đokovićem sve u redu...

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC