• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problemi evidentni, ali u Borcu jasni: Da KONAČNO prekinemo taj negativni niz u Mostaru!

Autor Dragan Šutvić

U Platonovoj ulici, uprkos kadrovskim problemima, optimistično čekaju duel sa "plemićima!

 m:tel Premijer liga BiH 15. kolo Zrinjski Borac Jagodić Dujaković najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Do kraja polusezone, pred fudbalerima Borca je derbi do derbija!

Ostalo je još pet mečeva prije "zimskog raspusta", a prvi rival u nizu je mostarski Zrinjski, na stadionu gdje nijedna generacija crveno-plavih nikad nije pobijedila od osnivanja Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Možda će vas zanimati

Trener Borca Vlado Jagodić, ali i svi u banjalučkom taboru, žele konačno da prekinu niz od 14 utakmica bez pobjede u gradu na Neretvi, ali velike probleme pravila su odsustva igrača u pripremi meča.

"Mi smo u ovoj reprezentativnoj pauzi pokušali, prije svega, da odmorimo one igrače koji su bili najumorniji, koji su odigrali onako dobru utakmicu u posljednjem kolu. To je bio jedan od ciljeva, a drugi nam se sam nametnuo, a to je da tražimo određena rješenja po pitanju odabira igrača za ovu utakmicu jer znamo šta nam ona znači. Želimo da imamo mnogo reprezentativaca, ali to nam je malo i poremetilo rad jer su od tri mlada i jednog A reprezentativca trojica standardni igrači, tako da smo radili i bez njih. Onda se desila i ova situacija sa kapitenom, tako da mogu da konstatujem da smo se mi pripremali onoliko koliko nam je aktuelna situacija dozvolila, a tu je i situacija sa Brtanom, čiji nastup je diskutabilan", rekao je Jagodić na konferenciji za novinare održanoj jutros u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu.

Ipak, kao što je već i napomenuto, Borac u Mostar ne putuje "sa bijelom zastavom".

"Idemo sa ambicijama u Mostar, moramo da pokušamo sve da, ako ništa drugo, da ponovimo bar približno onako kvalitetnu, sadržajnu utakmicu protiv Željezničara jer mislim da imamo snage, kvaliteta i moći da napokon srušimo i taj Bijeli brijeg. Opet se priča o samo dva neriješena rezultata u dosadašnjih 14 utakmica i naravno da je to činjenica, ali već sam mnogo puta rekao da će ova generacija igrača mnoge te stvari okrenuti u svoju korist. Uvažavajući maksimalno ekipu Zrinjskog, koja, kako vrijeme odmiče, hvata ritam, znamo da ova utakmica nosi treću poziciju. Naravno da nećemo ići u Mostar sa ciljem da ne izgubimo, već sa željom da pobijedimo i da napokon skinemo i tu negativnu tradiciju. Dobro nam je došla ova pauza i da Dejan Meleg odradi malo više treninga sa ekipom, tako da je u prilično dobrom stanju", istakao je strateg crveno-plavih.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

O rivalu se, manje-više, sve zna.

"Možda je i suvišno pričati o Zrinjskom jer je to ekipa koja svakoga može da pobijedi. Mi smo njih pobijedili 1:0 u jednoj dinamičnoj, jakoj, pravoj prvenstvenoj utakmici, kada smo postigli gol na vrijeme. Oni su na posljednje tri utakmice dali sedam golova, vratili se u neki svoj ritam, pa njima možda i nije odgovarala pauza. I oni imaju povrijeđenog Filipovića, tako da očekujem jednu neizvjesnu utakmicu, a mi ćemo učiniti sve da iskontrolišemo koliko možemo, te da uz raspoložene napadače dođemo do pozitivnog rezultata", naveo je Borčev trener.

Mjesto kraj desne aut-linije zauzeće Siniša Dujaković.

"Očekuje nas sigurno teška utakmica protiv kvalitetne ekipe koja se bori za sami vrh kao i mi. U posljednje vrijeme igraju jako dobro, a što se nas tiče, maksimalno smo iskoristili ovu pauzu da se spremimo i da uz jednu dozu optimizma uđemo u ovaj meč. Ako ponovimo pristup i zalaganje iz prethodne utakmice protiv Željezničara, sigurno možemo da očekujemo povoljan rezultat", istakao je Dujaković.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 15. kolo

Subota

Tuzla siti – Mladost (13.00)

Željezničar – Sloboda (15.00)

Zrinjski – Borac (17.00)

Nedjelja

Krupa – Velež (13.00)

Sarajevo – Olimpik (15.00)

Široki Brijeg – Radnik (17.00)

TABELA: Sarajevo 34, Željezničar 29, Borac 27, Zrinjski 25, Velež 22, Široki Brijeg 21, Tuzla siti 21, Sloboda 17, Mladost 16, Radnik 11, Krupa 8, Olimpik 7.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC