• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo odgovorilo predsjedniku Vaterpolo saveza RS: Mnogo toga smo uradili!

Autor Dragan Šutvić

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS odbacilo je navode Slobodana Grahovca, predsjednika VS RS, o radu ove institucije

 Ministarstvo porodice omladine i sporta odgovor na Slobodan Grahovac Izvor: Vlada RS

Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske, odnosno Sektor inspekcije za prosvjetu i sport, zabranio je, tokom ove nedjelje, djelovanje Vaterpolo savezu Republike Srpske i klubovima koji su, u ovom trenutku, njegovi članovi – Banja Luka, Fortuna – Borac i Student.

U proglasu, koji je vidno istaknut na Gradskom olimpijskom bazenu, gdje VS RS ima svoje kancelarije, navedeno je da "svaka povreda ove zabrane predstavlja krivično djelo", a kako smo uspjeli da saznamo, biće na snazi sve dok u rad Vaterpolo saveza RS i Skupštinu budu primljeni VK Borac i njegovi predstavnici.

Možda će vas zanimati

Slobodan Grahovac, predsjednik VS RS i VK Banja Luka, direktno je optužio VK Borac za novonastalu situaciju, navodeći da su "pojedinci izvršili puč u VK Banja Luka", te da je "odluka o zabrani donesena i putem političkih pritisaka na Ministarstvo porodice, omladine i sporta".

Odluke Inspektorata Republike Srpske nadležno Ministarstvo nije komentarisalo jer, kako navode, "nemaju potpune informacije".

"Ministarstvo porodice, omladine i sporta kao drugostepeni organ po žalbama na rješenje Republičke uprave za inspekcijske poslove u ovom trenutku ne može komentarisati odluke inspektora jer nemamo potpune informacije osim onih iz medija. U slučaju eventualne žalbe Vaterpolo saveza Republike Srpske Ministarstvo porodice, omladine i sporta će postupiti i donijeti konačnu odluku u skladu sa zakonom i u najbolјem interesu sporta Republike Srpske", naveli su iz Ministarstva za MONDO.

Izvor: Screenshot

Slobodan Grahovac je u izjavi za naš portal kategorično izjavio da "sadašnja ministarka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović nije ništa uradila za sport u Republici Srpskoj tokom mandata".

U Ministarstvu odbacuju Grahovčeve navode, uz napomenu da je, prije svega, donesen novi Zakon o sportu.

"Rad svakog pojedinca koji obavlјa javnu funkciju izložen je sudu i ocjeni javnosti i u svakom demokratskom društvu, kakvo Republika Srpska svakako jeste, dozvolјeno je iznošenje mišlјenja koje bi trebalo da bude potkrijeplјeno argumentima. U konkretnom slučaju argumenti govore da je u prethodne dviije godine došlo do značajnih promjena na bolјe u sportu Republike Srpske, prvenstveno jer je Republika Srpska dobila novi zakon o sportu, poslije skoro dvije decenije", kažu u Ministarstvu.

Ovim zakonom su, ističu, "jasno definisane mnoge značajne stvari u sportu, poput zdravstvenog osiguranja sportista, stručnog usavršavanja kadrova koji rade sa djecom, pozicioniranja sportskih saveza Republike Srpske, uloga sportskog inspektora, jačanje školskog sporta kao i mogućnost preoblikovanja sportskog u privredno društvo i mnoge druge stvari važne za sport u Srpskoj".

Zakon je, kako kažu, "dobio jednoglasu podršku narodnih poslanika, a sportska javnost ga je ocijenila kao izuzetno kvalitetan dokument".

Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Kada je riječ o podršci sportskim kolektivima...

"Izdvojena su značajna sredstva za ostvarene rezultate i pripremlјen plan podrške za sve organizacije koje ostvaruju rezultate u skladu sa Pravilnikom o uslovima i kriterijumima za finansiranje nosilaca razvoja sporta Republike Srpske. Zahvalјujući podršci Ministarstva porodice, omladine i sporta određeni broj klubova uspio da sačuva mjesto u rangu takmičenja u kojima se takmiče, a pružena je i direktna finansijska podrška ženskim košarkaškim klubovima u Republici Srpskoj kako bi uspjeli realizovati sve planirane aktivnosti i takmičenja u ovoj godini."

Grahovac je u izjavi za MONDO naveo i da će "ministarka Davidović za dva-tri dana napustiti tu funkciju i da mu je drago zbog toga", na šta su iz Ministarstva takođe imali spreman odgovor.

"Sve navedeno jasno govori o opredjelјenju Ministarstva porodice, omladine i sporta i ministrice Sonje Davidović da klubovi koji ostvaruju dobre rezultate, posvećuju pažnju radu sa mladima i aktivno učestvuju i doprinose razvoju sporta Republike Srpske dobiju adekvatnu podršku i budu nagrađeni za ostvarene rezultate", zaključili su iz Ministarstva za naš portal.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan Tadić

Premijer Grahovac bi da vlada.... On će da smjenjuje ministre....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC