• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O frci u srpskom tenisu - Troicki je zvao Zimonjića: Bio je obavešten, prvom sam mu javio

Autor Mladen Šolak

Novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije objasnio je okolnosti u kojima je nasledio Nenada Zimonjića na klupi. "Nisam očekivao da će se ovo dogoditi ovako rano, čast mi je"

 viktor-troicki-selektor-nenad-zimonjic-reprezentacija Izvor: RTS/Screenshot

 Iznenada, ove nedelje izbila je bura u srpskom tenisu i to među članovima naše najuspešnije Dejvis kup reprezentacije u istoriji. 

Dosadašnji selektor Nenad Zimonjić smenjen je i rekao je da je iznenađen tim gestom igrača, jer je planirao da nastavi da radi. On je objasnio da je doveden pred svršen čin kada mu je Viktor Troicki javio stav članova ekipe i dodao da mu nije objašnjeno zašto su igrači protiv njegovog ostanka.

Njega je nasledio upravo Troicki, koji je u subotu ujutru na Radio-televiziji Srbije govorio o razgovoru sa Zimonjićem.

Možda će vas zanimati

"Bio je obavešten, rečeno mu je u čemu je razlog smene. Jednostavno, igrači su hteli neku novu energiju, što je normalno u svakom sportu, pa i u tenisu. Dođe do prekida profeisonalne saradnje, zasićenja, igrača, trenera, bilo koji spora da je u pitanju. To je i ovog puta slučaj. Ziki je bio sjajan selektor, imao je puno uspeha, nadam se da ćemo nastaviti tim putem i daću sve da se to i desi", rekao je Troicki.

Tri dana pred odlazak na ATP kup, koji je Srbija prošle sezone osvojila, Troicki na novu ulogu gleda kao na veliki izazov.

"Uzbuđen sam, izabran sam od strane igrača, to mi daje dodatni motiv i ponosan sam što je tako. Trudiću se da opravdam ulogu, da budemo opet šampioni sveta, ali to više zavisi od igrača nego od samog sebe", rekao je on.

Mnoge je odluka iznenadila...

"Iskreno, nisam računao da će se to desiti ovako rano, tokom igračke karijere. Krenula je priča od igrača, oni su ti koji su hteli promenu, svežiju atmosferu, novi početak i izabrali su mene kao selektora. Drago mi je da je tako. Čim sam čuo tu informaciju naravno da sam bio ponosan. Prvo što sam uradio je da sam javio Nenadu Zimonjiću, našem bivšem selektoru i obavestio sam da postoji šansa da postanem selektor. Takođe, kada sam podneo kandidaturu seo sam sa njim, napravili smo timski sastanak", dodao je on.

Da li je ovo kraj Viktorove igračke karijere?

"Kraj je reprezentativne karijere u Dejvis kupu, tu neću više igrati. Odlučio sam da ustupim mesto mlađima i boljima u rangu. Imamo sjajnih igrača, verujem u njih i zato sam prihvatio, jer mislim da možemo da osvojimo. ATP kup je drugačije takmičenje, još nisam selektor u ATP kupu, to zavisi od prvog igrača, a Novak još nije odlučio da li će igrati, kao što do pre nekoliko dana nismo znali ni da li će biti održano"

Kakav će biti selektor?

"Kao trener nemam zvaničnog iskustva, ali svih ovih godina u Dejvis kupu učio sam i video svašta u karijeri, davao sam savete i kao igrač, gledajući mečeve sa strane, svi smo se trudili da pomognemo igračima... To će biti i ovog puta, samo u malo službenijem obliku", dodao je Troicki, uz poruku da će biti sa ekipom i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"To je jedna od obaveza, ali i čast. Biću tamo prvi put kao selektor. Uzbuđen sam zbog nove uloge. Radujem se, ako će se uopšte Olimpijske igre desiti, a nadam se da hoće i da ćemo imati još više uspeha nego prethodnih godina".

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC