• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković se povukao iz Saveta igrača: ATP je promenio pravilo i stavio me u tešku poziciju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji teniser sveta se oglasio povodom jedne od glavnih teniskih tema prethodnih meseci.

 Novak Đoković se povukao iz Saveta igrača: ATP je promenio pravilo i stavio me u tešku poziciju Izvor: YouTube/Tennis TV/Printscreen

Novak Đoković je u 2020. godini uspeo da se vrati na čelo ATP liste i po šesti put u karijeri završi godinu kao svetski broj jedan.

Uspeo je to, zbog čega ga je ATP i nagradio, ali njegov odnos sa ovom organizacijom doživeo je veliki udarac tokom sezone. Razlog je bilo Novakovo osnivanje nove asocijacije igrača zbog kojeg se sada Đoković oglasio!

Možda će vas zanimati

Đoković je nedavno bio nominovan od strane kolega tenisera da ponovo bude deo ATP Saveta, za čije članove će igrači uskoro imati priliku da glasaju, ali je sama organizacija ATP promenila pravila tako da Đoković ne može da bude deo izbora ukoliko je u isto vreme i član neke druge organizacije.

Kako je Novak član PTPA, jasno je da je ATP uspeo da osujeti Srbina od eventualnog uspeha na izboru za Savet igrača, zbog čega je najbolji teniser sveta odlučio da odustane od te "trke".

On se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti.

"Dragi svi, voleo bih da vam pružim nove detalje po pitanju moje nominacije za sledeće izbore za ATP Savet. Čast mi je za podršku koju su mi pokazali oni koji su me ponovo nominovali da služim zajedničkim ciljevima igrača u Savetu. Moja prva reakcija posle nominacije je bila da je prihvatim sa namerom da, ukoliko budem izabran, uradim najviše što mogu da zaštitim igrače unutar ATP-a."

"Međutim, nekoliko dana posle moje nominacije, ATP je usvojio novo pravilo koje me je stavilo u tešku poziciju. Novo pravilo određuje da svi članovi nove PTPA organizacije ili bilo koje drugo organizacije koja se shvata kao "konflikt interesa" ne može da bude izabran za člana Saveta igrača. Kao što znate, deo sam PTPA, organizacije koja je nedavno osnovana bez namere da bude u konfliktu sa ATP. Mada PTPA ne namerava da bude ratoborna, ostaje nejasno kako će ATP gledati na ovu asocijaciju ubuduće."

"Nažalost, zbog svega što se nedavno dešavalo, osećam potrebu da sklonim svoje ime sa liste kandidata. Ne nameravam da pravim konflikt oko izbora igrača ili da stvaram bilo kakve probleme koje bi to moglo da stvori. Ja sam i uvek sam bio vrlo strastven po pitanju reprezentovanja mojih kolega u Savetu. Zaista verujem da postoji put napred koji će unaprediti živote mnogih igrača, posebno onih niže rangiranih, i da ćemo imati pozitivan uticaj na teniski sport kao celinu. Uveren sam da će PTPA to ostvariti u bližoj budućnosti."

"Na samom kraju, želim da kažem da je ekstremno važno da nemamo konflikte u interesima našeg sporta. Želim svima zdravu i sjajnu 2021. sezonu", naveo je Novak Đoković na svom Instagram profilu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC