• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jokić ne dodaje loptu, on je vidovit": Srbinu stiglo još jedno priznanje, Bogdanović takođe među NBA elitom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Somborac je zaista neverovatan.

 Nikola Jokić ne dodaje loptu on je vidovit još jedno priznanje, Bogdan Bogdanović u eliti Izvor: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Nikola Jokić je najbolji centar na svetu, to je već postala izlizana fraza, odavno je celom košarkaškom svetu jasno da ne postoji bolja "petica". 

Iako ima dosta bolje plaćenih igrača od srpskog centra, nema mnogo onih koji su na terenu bolji od njega. 

Možda će vas zanimati

Ugledni "Bličer riport" je pred početak sezone u NBA ligi izbacio listu najboljih NBA košarkaša i na njoj je srpski centar na sedmom mestu. 

"Malo toga o Jokiću nije jasno. Nijedan drugi visoki igrač ne može tako dobro da upravlja napadom, negov pregled igre je vidovnjački, on kao da vidi u budućnost kada dodaje loptu. Sada se nametnuo kao jedan od igrača sa najboljim šutem u ključnim momentima", piše u tekstu. 

Najbolji igrač sveta po ovoj analizi je i dalje Lebron Džejms, prati ga Janis Adetokumbo, a treći na listi je Luka Dončić. Moglo bi se prigovoriti četvrtom mestu na kome je Harden, a ispred Jokića su i Kavai Lenard i Stef Kari. 

Na listi sto najbolji košarkaša sveta nalazi se i još jedan Srbin - u pitanju je Bogdan Bogdanović koji je sada 64. najbolji košarkaš sveta. Između dve sezone nastao je pravi skandal oko Bogdanovića, Milvoki je prekršio pravila u želji da ga dovede i sada je zbog toga kažnjen. 

"Lako je prevideti Bogdana Bogdanovića. Nije tajna da doprinosi ekipi, ali to nije spektakularno. On se razlikuje od ostalih drugih ili trećih opcija timova jer zna da kreira poene za sebe. Ne može svako ko nije zvezda da poentira na toliko načina", navodi se u tekstu. 

Među 100 najboljih na svetu se našlo još mnogo poznatih imena. Tu su Goran Dragić, Davis Bertans, Nikola Vučević, Jusuf Nurkić, Bojan Bogdanović... 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC