• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković je uvijek kriv za sve: Australijan open umalo bio otkazan, Britanci opet optužili Novaka!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prošlo je sedam mjeseci od tada, ali...

 Novak Đoković je uvijek kriv za sve Australijan open umalo bio otkazan Britanci opet optužili Srbina Izvor: Profimedia

Novak Đoković je ponovo u negativnom kontekstu u centru pažnje svjetskih medija!

Australijan open ima mnogo problema oko sopstvene organizacije turnira u vrijeme pandemije korona virusa, a Britanci u svemu tome prstom ponovo upiru u srpskog tenisera!

Možda će vas zanimati

Naime, Australijan open, prvi grend slem u sezoni koji će biti održan od 8. do 20. februara, ima mnogo problema oko organizacije "mjehura" u kojem će sportisti morati da borave prije i tokom turnira u Melburnu.

U Melburn će narednog vikenda u roku od 48 sati pristići oko 1.270 ljudi koji će ići u dvonedjeljni karantin, a među njima će osim tenisera i teniserki biti i njihovi treneri i članovi stručnih štabova.

Međutim, britanski list "Tajms" navodi da Australijan open umalo nije bio održan ove godine i kao jedan od razloga za to navodi Novaka Đokovića i organizaciju njegovog "Adria Toura" prošlog ljeta.

Iako je od tada prošlo gotovo sedam mjeseci, Britanci navode da je situacija sa zaražavanjem tenisera na "Adria Touru" u Zadru uticala na to da vlasti Australije budu vrlo rezervisane prema mogućnosti da se prvi grend slem sezone uopšte održi.

"Tajms" navodi da su igrači tom prilikom u Beogradu bili viđeni kako se provode u noćnim izlascima i restorana, kao i da se tokom dana bez problema fotografišu sa djecom, bez maski na licu.

Kao još jedan razlog zbog čega Australija nije vjerovala da bi pravila karantina mogla da se poštuju navodi i primjer Sema Kverija koji je prošle sezone praktično pobjegao iz Rusije sa turnira u Sankt Peterburgu, zbog čega je na kraju bio minimalno kažnjen od strane ATP-a.

Sve ovo se nije dopalo vladi zemlje koja je u državi Viktoriji uspjela da sprovede striktni tromjesečni karantin, poslije kojeg je ostvarila puna dva mjeseca bez novih zaraženih slučaja.

Ipak, vlasti su popustile, ali su donijele i vrlo oštre kazne za sve one koji budu kršili pravila karantina, a teniseri i teniserke bi u tom slučaju mogli da budu čak i krivično gonjeni. Kao kazne se pominju diskvalifikacija, gubitak nagradnog fonda, produženi karantin, pa čak i deportacija...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC