• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korona skandal trese Australijan open: Priznao da je pozitivan pa doletio u Melburn, organizatori mu dozvolili da igra!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Australijan open nije ni počeo, a već imamo ozbiljne probleme.

 Korona skandal trese Australijan open: Priznao da je pozitivan pa doletio u Melburn, organizatori mu Izvor: Profimedia/Jonas Güttler/dpa,Image

Mnogi su se pitali kako će se u vrijeme pandemije održati prvi grend slem u sezoni, a izgleda da je briga bila opravdana. 

Čak i prije nego što je turnir počeo izbio je prvi korona skandal, a sve zbog prošlogodišnjeg četvrtfinaliste Tenisa Sandgrena. 

Amerikanac se ukrcao na avion i otišao u Australiju iako je imao dva pozitivna testa! On je prvo na tviteru pisao kako je bio pozitivan u ponedjeljak, te da neće moći da nastupi zbog toga. 

"Kovid pozitivan na Dan zahvalnosti, kovid pozitivan u ponedjeljak. Bar ću moći da zadržim bodove", napisao je prvo Sandgren. 

Ipak, on se ukrcao na avion za Melburn već u srijedu i igraće na turniru! Ovo je izazvalo čitavu buru komentara, a Australijan Open je morao da se oglasi povodom slučaja. 

"Igračima je dozvoljeno da uđu u Australiju zbog Australijan opena samo ako dobiju negativan test prije polijetanja ili ako su oporavljeni slučajevi uz diskreciju vlade Austalije. Svako ko želi da uđe u Australiju a ranije je bio pozitivan mora da dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju da se oporavio i da više nije zaražen. U slučaju Tenisa Sandgrena koji je bio u samoizolaciji, a prethodno je bio pozitivan krajem novembra medicinski karton je morao biti pregledan od strane nadležnih. Poslije te provjere mu je dozvoljeno da leti", navodi se u saopštenju Australijan opena. 

Ipak, mnogi navijači i građani Australije ne vjeruju ovakvom objašnjenju, pošto je sam Sandgren na tviteru pisao da je bio pozitivan na virus korona, a da je manje od dva dana kasnije odletio u Australiju. 

Vidjećemo šta će se dalje dešavati, ali za sada djeluje da i prije početka turnira Australijan open zbog virusa korona ima ogromne probleme. Igrači su morali da smanje svoje timove kako bi došli u Australiju, određen je i strog karantin, ali šta sve to vrijedi ako dozvole zaraženim igračima da nastupaju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC