• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nadam se da ćemo raditi zajedno, ali bez Novaka": Opet pokušavaju da "odseku" Đokovića, nastavlja se ljuta borba sa ATP

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak je najbolji na svetu, pokušava da pomogne, a dobija samo napade sa druge strane.

 novak-djokovic-ptpa-napad-kevin-anderson-atp-savet-igraca Izvor: Profimedia

Australijan open treba da počne, a pred turnirom i igračima je mnogo problema. 

Od raspodele novca, rasporeda, karantina i strahovanja od izbijanja korone među igračima, mnogo pitanja je otvoreno. 

Možda će vas zanimati

Skandali već tresu organizaciju, navijači su nezadovoljni, ali ipak veći deo teniskog sveta žmuri na probleme koji postoje.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je jedan od retkih koji pokušava da reformiše tenis, da pomogne pre svega slabije rangiranim igračima i da uvede neke inovacije. U nekim stvarima je već uspeo, ali napadi na njega su stalni.

Sada se opet oglasio predsednik ATP Saveta igrača Kevin Anderson. Podsetimo, ATP je promenom pravila onemogućio Novaku da se nađe u tom telu. 

"Igrači su predstavljeni preko Saveta, od strane učesnika na ATP turu. Naša struktura je takva da je Savet 50 odsto vlasništvo turnira, a 50 odsto vlasništvo igrača. Čak i kada bi Savet bio 100 odsto vlasništvo igrača i dalje bismo morali da se dogovaramo sa turnirima. Tako da ne vidim šta bi to donelo", rekao je Andreson. 

Ova izjava se odnosila na stvaranje PTPA - organizacije na čelu sa Novakom Đokovićem koja pokušava da na bolji način predstavi interese tenisera i izbori se za promene. Kevin Anderson je odbio da se pridruži Novaku u ovoj organizaciji, a sada je istakao da je spreman za saradnju sa svima... Osim sa članovima PTPA na čelu sa najboljim teniserom sveta!

"Nadam se da svi možemo da radimo zajedno, sa više tačke gledišta, jer onda smo najjači. Ali kada je u pitanju logistika, donošenje odluka, ne vidim kako možemo da radimo zajedno sa PTPA. Ne znam ni šta je njihova vizija napretka", naglasio je Anderson. 

U principu Anderson i igrači iz Saveta ne žele Novaka i PTPA nigde blizu mesta na kojima se donose odluke. Rat ATP protiv PTPA se nastavlja. 

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC