• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobojlija branio za "orlove" prije 15 godina, sada je na Svjetskom prvenstvu dio "legije stranaca"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija nije na Svjetskom prvenstvu, ali on jeste!

 Danijel Šarić branio za "orlove" prije 15 godina, sada je na Svjetskom prvenstvu dio legije stranaca Izvor: MN PRESS

Čak i kada Srbija nije imala trofejne generacije u rukometu i kada nije dobro prolazila na velikim takmičenjima, nije imala problema sa golmanima. 

Uvijek su "orlovi" imali sjajne čuvare mreže poput Arpada Šterbika, Darka Stanića ili sadašnjeg dua koji je prema mnogima među najboljima u Evropi. 

Možda će vas zanimati

Početkom 2000-ih naša najveća golmanska nada pojavila se u timu Crvene zvezde. U pitanju je bio Danijel Šarić, koji je iz Doboja, preko Borca iz Banjaluke stigao u Beograd. Poslije tri godine u Zvezdi prešao je u Sintelon, pa u Španiju. 

Najviše je upamćen po igrama u Barseloni sa kojom je u periodu od 2009. do 2016. godine osvojio pregršt trofeja, ali već tada nije branio za Srbiju! 

On je debitovao za "orlove" 2000. godine, ali u jakoj konkurenciji trofejne generacije nije uspio da uđe u tim za Olimpijske igre u Sidneju. Nastupio je na Svjetskom prvenstvu 2005. i Evropskom prvenstvu 2006. godine za Srbiju, a onda se povukao. 

Šest godina kasnije zaigrao je za Bosnu i Hercegovinu, da bi se tri godine kasnije opet predomislio! Tada je postao dio "legije stranaca" koju je Katar "unajmio" da igraju za nacionalni tim! 

Izbio je veliki skandal, ali ništa se nije moglo jer su pravila takva da su to dozvoljavala pa su za Katar zaigrali Žarko Marković, Eldar Memišević, Jovo Damjanović, Goran Stojanović, Bertran Roen, Rafael Kapote, Borha Vidal i pomenuti Šarić. 

Katar je stigao do finala u kome je izgubio od Francuske, a pet godina kasnije iz tog tima ostali su samo Šarić i Damjanović. Na ovom prvenstvu za sada je Katar bez poraza, savladali su Japan i Angolu u prva dva meča, a sada ih čeka derbi meč sa Hrvatskom. 

Tako da Srbija pored dva vrhunska golmana koje ima u svojim redovima ima i bivšeg reprezentativca koji nastupa na Svjetskom prvenstvu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC