• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković odmah zabrinuo navijače: Povukao se sa egzibicije, publika ostala u šoku, a onda se desio obrt! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser svijeta je odigrao samo polovinu svog meča u Adelejdu, a kolega iz reprezentacije "uskočio" da ga odmijeni.

 Đoković odmah zabrinuo navijače: Povukao se sa egzibicije, publika ostala u šoku, a onda se desio obrt! (VIDEO) Izvor: Kelly Barnes/AAP Image

Novak Đoković je prvog dana po izlasku iz karantina u Australiji uspio da zabrine svoje navijače.

Najbolji teniser svijeta se povukao sa egzibicije u Adelejdu zbog manje povrede, da bi se potom vratio na teren i bez zagrijavanja ipak zaigrao pred punim tribinama!

Možda će vas zanimati

Kada je nešto iza 3 sata poslije ponoći po srednjeevropskom vremenu stigla informacija da Đoković neće igrati na egzibiciju u Adelejdu, svi su bili vrlo iznenađeni, a publika razočarana.

Novakovo mjesto na meču protiv Janika Sinera brzo je zauzeo Filip Krajinović, ali mu je poslije dobijenog prvog seta (6:3), tu ulogu ipak preoteo najbolji teniser svijeta!

Đoković se vratio na teren i zaigrao u drugom setu protiv Italijana, pa je i on osvojenim setom 6:3 učestvovao u zajedničkoj, srpskoj pobjedi protiv Sinera.

Đoković je imao probleme sa žuljevima na desnoj šaci, zbog čega je isprva odlučio da ne nastupi u Adelejdu i preskoči ovaj događaj, ali je očigledno na kraju ipak smogao dovoljno snage da uprkos tim problemima uzme reket u ruke i zaigra pred publikom. 

Nole je odigrao dobar set protiv Italijana iako se uopšte nije ni zagrijavao i njegov problem sa šakom bi trebalo da bude u potpunosti zaliječen do ponedjeljka. Tada startuje ATP kup u kojem će prvi reket svijeta predvoditi Srbiju ka odbrani trofeja u Melburnu.

Ovako je izgledao Novakov i Sinerov prvi poen koji je "naelektrisao" publiku:

Poslije odigranog meča protiv Sinera, Đoković se obratio publici, koja je bila u gotovo nezampaćenom broju za neki sportski događaj u vrijeme pandemije korona virusa. Naravno, razlog je taj što u Australiji u prethodne skoro dvije sedmice nije bio registrovan nijedan slučaj međusobnog zaražavanja stanovništva usljed izolovanosti tog kontinenta.

"Hvala puno što ste došli i uljepšali naš dan i našu godinu. Nismo igrali pred ovoliko publike u posljednjih 12 mjeseci i ovo je sigurno nešto vrlo posebno. Cijenim vašu ljubav prema sportu i Adelejd ima posebno mjesto u mom srcu. Jedan od mojih prvih ATP turnira sam osvojio ovdje prije 14 godina... Ah, 14 godina. Trenirao sam sa jednim srpsko-australijskim trenerom Dejan Petrović, on je rođen u Adelejdu i dolazili smo ovdje nekoliko godina da treniramo. Vidio sam neke ljude koje nisam vidio po 15 godina i svi su bili tako ljubazni u ovako teško vrijeme za cijelu planetu. Zahvalan sam ispred svih igrača da imamo priliku da budemo ovdje. Očigledno nije bilo lako, 14 dana biti zatvoren u sobi, par sati da treniramo... Ali na kraju je vrijedolo, jer ste vi ljudi učinili ovaj dan vrlo posebnim za nas. Hvala vam puno", rekao je Đoković pri obraćanju publici.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC