• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima isto ime kao Brejdi, dele rekorde, a preziva se na "ić": Bio je zvezda dva sporta i spojio je nespojivo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Neverovatna priča čoveka o kome se ovih dana malo zna.

 Tom Brejdi Tom Jevčić Izvor: Twitter/RetroPatriots

Nju Ingland Petriotsi su u 2020. godini morali da počnu život bez Toma Brejdija, koji je odlučio da je vreme za novi korak u karijeri i otišao je u Tampa Bej. 

Krajem godine desilo se to da je legendardni klub morao da se oprosti od svoje legende, čoveka koji deli jedan rekord sa Brejdijem - Toma Jevčića!

Možda će vas zanimati

On je rođen 1932. godine, a o poreklu se zna malo. Otac mu je rođen u Austrougarskoj, a kada je došao u Ameriku postao je radnik u železari i dobio jedanaestoro dece! Tom je rođen 1932. godine, a u životu se bavio sa tri sporta - američkim fudbalom, bejzbolom i košarkom, a u dva je bio profesionalac. 

Ipak, iako je odigrao jedan bejzbol meč za Detroit Tajgerse 1957. godine rešio je da se posveti američkom fudbalu i ušao je u legendu! Igrao je za Patriotse od 1961. do 1966. godine i spojio je dve nespojive pozicije - bio je kvoterbek i panter! 

Za pet sezona je imao 377 "pantova", za 14,553 jarde, a do današnjeg dana je ostao jedini uz Toma Brejdija koji je uspeo da u dresu Patriota baci tačdaun pas, uhvati tačdaun pas i uspeo da trčanjem postigne tačdaun. 

Dugo je držao i rekord sa najviše jardi pretrčanih odjednom kao kvoterbek tima iz Nju Inglanda, pošto je u porazu od Denver Bronkosa 1963. godine pretrčao 46 jarda. 

U karijeri je bacio 87 pasova za 1.374 jarde, trčao je za više od 400 jardi, a tokom sedamdesetih i osamedesetih je bio član stručnog štaba Patriota, a na njegovom univezitetu Mičigen jedan od terena nosi ime po njemu. 

Pročitajte i ovo

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC