• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajović napravio najbolji rezultat karijere: Poklonio set, pa osvojio tri - sada ide na velikog favorita!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dobar turnir za srpskog tenisera.

 dusan-lajovic-australijan-open-pedro-martinez-cetvrto-kolo-najbolji-rezultat-u-karijeri Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownhill

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrto kolo Australijan opena jutarnjom pobedom protiv Španca Pedra Martineza. Lajović je ovim rezultatom izjednačio rekord karijere na grend slem turnirima i već sada se može reći da mu je ovo najbolji nastup na Australijan openu.

Možda će vas zanimati

Iako je u meč ušao nešto opuštenije, što je dozvolilo Špancu da osvoji prvi set, srpski igrač se brzo vratio na pravi put i u naredna tri seta je rešio pitanje pobednika. Posebno ubedljiv bio je u trećem setu ovog meča.

Martinez - Lajović 1:3 (7:6, 5:7, 1:6, 4:6)

Teniser iz Stare Pazove je bio veoma blizu osvajanja prvog seta, pošto je u taj-brejku vodio 4:1, ali je sa nekoliko poklonjenih poena prepustio vođstvo Špancu. Imao je Martinez i ranije prilike da taj deo meča reši u svoju korist, ali je pretrpeo brejk u gemu u kom je servirao za set.

Gubitak prvog seta dovoljno je razbudio Lajovića. Već u drugom je zaigrao nešto bolje, a uskoro su se pojavili i zdravstveni problemi kod Španca, pa je nakon ubedljivog trećeg seta postalo jasno ko će u četvrtu rundu.

Tri pobede na Australijan openu su Lajovićev najbolji rezultat u karijeri, a samo je jednom u životu stigao do četvrtog kola nekog grend slem turnira. Bilo je to davne 2014. godine na Rolan Garosu, kada ga je eliminisao Rafael Nadal.

Dušan Lajović će u četvrtom kolu imati veoma težak zadatak pošto će njegov rival bili Saša Zverev. Nemački teniser je u tri seta i sa samo sedam izgubljenih gemova savladao Adrijana Manarina u trećem kolu turnira. Aleksander Zverev je sedmi igrač planete, a šesti nosilac na prvom grend slemu sezone.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC