• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Šuman je definitivno bivši selektor "zmajeva", a poznat je i njegov nasljednik!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dosadašnjem selektoru Bosne i Hercegovine zahvaljeno je na saradnji i ponuđena nova funkcija u Rukometnom savezu BiH, a raspravljano je i o novom kormilaru "zmajeva".

 Bilal Šuman više nije selektor BiH, nasljednik je Ivica Obrvan Izvor: YouTube - printscreen

Na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH odlučeno je da Bilal Šuman više neće biti selektor "zmajeva", a da će njegov nasljednik biti Ivica Obrvan.

Možda će vas zanimati

Iako su sarajevski mediji objavili da će kandidati za klupu "zmajeva" biti Obrvan, Irfan Smajlagić, Zoran Jovičić (trener Gorenja) ili čak šef struke rukometaša Borca m:tel Veselin Vujović, izvor iz Upravnog odbora RS BiH istakao je za naš portal da je na sjednici usaglašeno da će Šumanov nasljednik biti Obrvan, pod uslovom da se dogovore sa hrvatskim stručnjakom.

"To je dogovoreno, ali još nemamo novog selektora dok ne bude potpisan ugovor", izjavio je naš izvor.

Iskusni hrvatski trener, 54-godišnji Obrvan prihvatio je navodno ponuđene uslove, a ostaje još da iz RS BiH ozvaniči njegovo imenovanje.

Podsjetimo, iako je Šuman krajem prošle godine potpisao novi, četvorogodišnji ugovor sa Rukometnim savezom BiH, zbog polovičnih rezultata u kvalifikacijama za EURO 2022 kojim su "zmajevi" poprilično udaljeni od plasmana na kontinentalnu smotru, priliku da sjedne na klupu BiH dobiće Obrvan.

Inače Obrvan je nekadašnji hrvatski rukometaš, koji je u trenerskoj karijeri vodio Metković, Zagreb, Gorenje Velenje, selekciju Makedonije i francuski Šamberi.

Na današnjoj sjednici UO RS BiH je potvrdio imenovanje Elmira Grančanovića za direktora ženske rukometne reprezentacije BiH, a kad je u pitanju izbor selektora "zmajica" o toj temi će se raspravljati nakon što UO RS BiH dobije prijedloge kandidata od Stručne komisije RS BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC