• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je 253. na svetu, a onda je sreo čoveka koji je promenio sve: On ga je doveo do meča s Novakom i svetske titule!

Autor Nikola Lalović

Aslan Karacev je oduševio sve u Australiji!

 aslan-karatsev-promena-trenera-novak-djokovic-polufinale Izvor: Profimedia/Icon Sportswire/Jason Heidrich

Aslan Karacev ima 27 godina, čak deset puta je igrao kvalifikacije za grend slemove i tek sada je uspeo da uđe u glavni žreb. 

Ali, jednom kada je uspeo odmah je oborio veliki broj rekorda pošto je kao kvalifikant u 114. igrač sveta došao do polufinala i to do duela sa Novakom Đokovićem!

Možda će vas zanimati

Karacev je prilično dugo igrao čelendžere i fjučerse, a sve se promenilo pre tri godine, kada je počeo da radi sa Jahorom Jatsikom. 

"Na kraju sam otkrio da je Jatsik pravi čovek za mene. Mnogo mi je pomogao, najviše na mentalnom planu. Zaista sam imao sreće da ga nađem, a sreli smo se na turniru. Igrao sa fjučers i složili smo se da počnemo da radimo zajedno", ispričao je jednom prilikom Karacev.

Unajmio je i Luisa Lopesa koji mu je kondicioni trener, a onda je počeo put ka vrhu. Pre stopiranja sezone prošle godine bio je 253. na svetu, a onda su počeli da se vide rezultati rada!

Prvo je u finalu Praga izgubio od Vavrinke, a onda je na drugom turniru u istom gradu došao do titule! U Australiji je već došao do trofeja jer je sa ruskim timom osvojio ATP kup, iako je u sva tri dubla koja je igrao sa Donskojem izgubio sva tri meča u dublu. 

Cilj njega i njegovog novog tima je bio da se do kraja 2020. godine plasiraju u prvih 100 na ATP listi i to nisu uspeli. Ipak, sada, posle ovakvih rezultata na startu godine Karatsev ide pravo u Top 50, a uz to je u ATP trci treći na svetu!

Sebe opisuje kao agresivnog igrača, a ovaj teren mu odgovara! Najviše se protiv Novaka uzda u svoje jake udarce i agresivnost.

"Igrao sam i ranije ovde i bilo je sporije. Mislim da je uvek dobro za mene kada je podloga brža, pošto dobro serviram", rekao je on.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC