• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čekam da zvanično dogovorim detalje sa Rukometnim savezom BiH": Ivica Obrvan nakon imenovanja za selektora "zmajeva"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Kao ozbiljan čovjek ne bih volio u ovom trenutku govoriti previše o reprezentaciji BiH", kaže novi selektor bh.rukometaša.

 Ivica Obrvan: Čekam da zvanično dogovorim detalje sa Rukometnim savezom BiH Izvor: YouTube - printscreen

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine sinoć je imenovao hrvatskog trenera Ivicu Obrvana za novog selektora muške seniorske reprezentacije. Na klupi bh. rukometaša naslijediće Bilala Šumana, čovjeka koji je po prvi put u istoriji odveo BiH na Evropsko prvenstvo, koje je prošle godine održano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Možda će vas zanimati

Obrvan je za agenciju "Anadolija" rekao da u ovom trenutku ne bi detaljnije govorio o svojim planovima vezanim za reprezentaciju BiH, jer čeka da oficijelno precizira detalje saradnje sa Rukometnim savezom BiH.

"Usmeno smo dogovorili dosta toga, ali kao ozbiljan čovjek ne bih volio u ovom trenutku govoriti previše o reprezentaciji BiH. Čekam da sljedeće sedmice sve bude ozvaničeno sa ljudima iz saveza i onda ćemo svakako pričati o mom novom poslu i rukometu", istakao je 54-godišnji hrvatski stručnjak.

Obrvan je imao odličnu igračku karijeru tokom koje je nastupao za Metković, Zagreb i njemački Post Šverin. Sa Zagrebom je osvajao naslove šampiona SFR Jugoslavije (dva puta) i Hrvatske (pet), ali najveći uspjesi vežu se za evropsku scenu. Može se pohvaliti da je kao igrač osvojio dva naslova klupskog šampiona Evrope, 1992. i 1993. godine, a Superkup 1993. Bio je reprezentativac Hrvatske u njenom stvaranju, a od odličja izdvaja se zlato sa Mediteranskih igara 1993. i bronza sa Evropskog prvenstva 1994. godine.

Trenersku karijeru počeo je u rodnom Metkoviću na klupi istoimenog kuba. Kao igrač-trener 2000. godine odveo je Metković do najvećeg uspjeha u istoriji pehara u Kupu EHF. Kasnije je vodio Medveščak, Gorenje, Zagreb i Šamberi, a bio je i selektor reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Debi na klupi BiH novi selektor trebao bi imati 14. marta u Bugojnu, kada će se "zmajevi" u kvalifikacijama za EURO 2022 sastati s Austrijom.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC