• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da ne vjerujem u prolaz, ne bih se ni bavio rukometom": Bek Borca m:tel Milan Dakić pred revanš sa Gorenjem

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Četiri razlike u 'Boriku' je ništa, i mnogo veći rezultatski nedostaci su dostignuti u banjalučkoj dvorani", rekao je rukometaš Banjalučana pred revanš sa ekipom iz Velenja.

 Milan Dakić, izjava za MONDO pred revanš RK Borac - RK Gorenje Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Srednji bek Borca m:tel Milan Dakić uvjeren je da će crveno-plavi uspjeti da eliminišu slovenačko Gorenje u revanšu osmine finala EHF Evropskog kupa.

Banjalučki tim u subotu od 18.00 časova će juriti četiri gola razlike iz prve utakmice u Velenju (32:28), što je prema mišljenju Milana Dakića apsolutno dostižno.

Možda će vas zanimati

"Da ne vjerujem u prolazak u četvrtfinale, ne bih se uopšte bavio sportom i rukometom. Mislim da imamo realne šanse da prođemo dalje, pogotovo što ćemo u predstojećem revanšu biti jači za golmana (Bjelorus Artsjom Podasinov, koji je skinut sa slovenačke granice i vraćen u Banjaluku), ali moramo mnogo bolje odigrati odbranu ako želimo prolaz", rekao je za naš portal Dakić, koji je u Sloveniji bio stoprocentan - četiri gola iz četiri udarca.

U dvorani "Rdeča", izabranici Veselina Vujovića nisu imali rješenja za igru Gorenja sa krila, kao i za sjajnu partiju beka Aleksa Kavčiča, koji je postigao čak 10 golova, a Tilen Sokolič pogodak manje.

"Mnogo smo dopustili njihovim bekovima da se razigraju, prvenstveno mislim na Kavčiča, koji nam je pravio dosta problema. Od njega je praktično sve počinjalo u napadu Gorenja i svi ti viškovi koji su dolazili do krila su se desili zahvaljujući njegovim prolazima po sredini".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Iako je Borac m:tel bio poprilično efikasan u Velenju, Dakić smatra da i u napadu crveno-plavi moraju biti bolji u revanš utakmici.

"Možda malo moramo da popravimo i napad, koji mora biti kvalitetniji iako ne smijemo biti nezadovoljni sa 28 postignutih golova u Velenju. Ali smatram da i taj segment mora biti kvalitetniji. Mnogo smo gurali na crtu u prvom meču, na pivote, možda će sad oni spustiti još 'dole', što bi trebalo da bude prilika za naše bekove da više šutiraju spolja, pa da vidimo u kakvom su raspoloženju njihovi golmani".

Dakić je bez obzira na sve ipak veliki optimista.

"Ponavljam, ja vjerujem da možemo proći dalje, imamo kvaliteta za prolaz. Četiri razlike u 'Boriku' je ništa, i mnogo veći rezultatski nedostaci su dostignuti u banjalučkoj dvorani, pa nema razloga da ne vjerujem ni sada", zaključio je srednji bek Banjalučana.

Revanš meč osmine finala EHF Evropskog kupa igra se u subotu (18.00) u dvorani "Borik", na žalost zbog pandemije korona virusa bez publike, ali direktan prenos je na Radio-televiziji Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mićko

Bravo Dakiću 👏 Odličan igrač, borben i sa petljom!!! Samo jako 💪💪💪

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC