• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novako ovako niko nije branio: Đoković trpi jer je Srbin, neviđeno je da mu je trener Hrvat - sramota me je šta mu rade!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Posle serije napada, bivši osvajač Dejvis kupa je stao u odbranu Đokovića kao malo ko pre njega!

 novak-djokovic-odbrana-trpi-jer-je-srbin-nevidjeno-trener-hrvat-sramota-atp-adrija-tur-pol-meknami Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Novak Đoković je u finalu Australijan opena po deveti put u karijeri i boriće se za deveti trofej u Melburnu, ali napadi na njega iz svetskih medija ne prestaju.

Dugačak je spisak svih onih koji su se osilili da udare na Đokovića, tvrdeći čak i da izmišlja svoje povrede, ali jedan čovek je rešio da stane u njegovu odbranu kao niko do sada!

Možda će vas zanimati

Đoković je ostvario šest pobeda u Melburnu uprkos činjenici da je doživeo povredu u meču trećeg kola protiv Tejlora Frica, a od tada su se mnogi mogli čuti kako "pljuju" po Novaku po više osnova, kao što je to činio Sem Grot na neverovatan način.

Ali Pol Meknami nema nameru da ćuti! On je u izjavi za australijski "The Age" stao u odbranu Đokovića kao malo ko do sada, istakavši između ostalog da ga je sramota ATP-a, da je velika stvar što je jednom Srbinu trener Hrvat i da je Novak mnogo toga trpeo zbog toga iz koje zemlje dolazi.

Meknami je bivši teniser, dvostruki osvajač Dejvis kupa sa Australijom i od 1995. do 2006. godine direktor Australijan opena. On je branio Đokovića zbog odluke da osnuje organizaciju PTPA koja se bori za pravedniju distribuciju novca među teniserima i teniserka, posebno onim van top 100.

Zbog toga je Đoković trpeo napade, a i sam ATP je odbio mogućnost da Novak bude deo Saveta igrača.

"Sramota me je, a ja sam bio deo ATP borda. To je nečuveno. Uobičajena protekcija koju dobija najbolji teniser sveta je upadljivo odsutna", počeo je Meknami.

Australijanac je branio i Đokovićevu odluku da organizuje Adrija tur na Balkanu prošle godine.

"To ga je koštalo. Njegov imidž je pretrpeo udarac, priznajem to. Ali to ne znači da je fer i to ne znači da njegove namere nisu bile dobre. Tenisa nije bilo na mapi do Adrija tura, koji je bio planiran da ujedini ljude na Balkanu", poručuje Meknami.

"Njegova ličnost ne prija Australijancima očigledno. Videti imidž čoveka koji ima veliko srce i dobre namere da mu tako "bacaju u smeće" nije nešto što prihvatam."

Meknami veruje da je Đoković trpeo i jer je razbio duopol Nadal-Federer, kao i da je trpeo zbog svog srpskog porekla.

"Geopolitika je važna... On neće da bude Švajcarac, neće da bude Španac. Generalno, kada kažete "Balkan", ljudi vas gledaju drugačije", pogađa Meknami u metu.

"Za Srbina da ima hrvatskog trenera je neverovatno, to je nešto nečuveno. To je ozbiljna izjava samo po sebi", hvali Meknami Đokovićevu odluku da njegov trener bude Goran Ivanišević.

ATP je odbacio mogućnost da Đoković bude deo Saveta igrača jer pripada organizaciji koja je u "potencijalnom konfliktu sa ATP turom", a to znači da Novak ne može da predstavlja igrače pred ATP-om.

"Neverovatno je da igrači ne odlučuju ko od njihovih kolega će da ih predstavlja. Novak ima podršku bar 50% od top 100 igrača", rekao je Meknami i tako zaključio priču o lošem tretmanu Novaka Đokovića u svetskom tenisu.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC