• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je Rodžer poručio Novaku, a onda ga nije dobio 14 godina: Osjetio da će Srbin biti veliki, ali on je postao najveći!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tada nije izgledalo da će Srbin oboriti sve rekorde!

 Ovo je Federer poručio Đokoviću, a onda ga nije dobio 14 godina: Osjetio da će Srbin biti veliki Izvor: Profimedia

Novak Đoković je još jednom oduševio planetu svojom igrom kada je "počistio" Danila Medvedeva u finalu Australijan opena u tri seta, za manje od dva sata.

Dok svijet čeka povratak Rodžera Federera na teren, Srbin čeka da i formalno preuzme rekord po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste. 

Možda će vas zanimati

Neki su jasno dokazali da je Novak najveći teniser ikada, a sam Rodžer Federer je odavno osjetio da će Srbin biti veliki teniser. 

"Na mreži sam mu rekao 'samo nastavlji dalje'. Mislim da ćemo imati mnogo novih bitaka", rekao je Rodžer Federer nakon što je u finalu US Opena 2007. godine savladao Novaka Đokovića. 

On je tada pobijedio 20-godišnjaka iz Srbije sa 7:6, 7:6 6:4, a u tom momentu su ova dva tenisera odigrala šest mečeva i Novak je dobio samo jedan, nekoliko mjeseci ranije, u Kanadi. 

Od tog meča Federer nije pobijedio ni u jednom ginalu grend slema koje je igrao sa Novakom Đokovićem! Čekali su punih sedam godina da bi se našli u finalu, a onda su se sastali dva puta zaredom u posljednjem meču Vimbldona. 

Novak je 2014. godine dobio sa 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4, a godinu dana kasnije je bio ubjedljiviji pošto je sve završio poslije četiri seta  7:6, 6:7, 6:4, 6:3.

Te 2015. igrali su i finale US Opena gdje se Novak revanširao za poraz iz 2007. i trijufmovao sa 6:4, 5:7, 6:4, 6:4, a njihov posljednji duel će ostati upamćen kao možda najnevjerovatniji teniski meč ikada. Poslije ogromne drame Novak je bio bolji sa 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12

Zapravo posljednji put kada smo Rodžera vidjeli na terenu izgubio je od Novaka u polufinalu prošlogodišnjeg Australijan opena, a do sada ga je najbolji teniser svijeta dobio čak 27 puta.

Osjetio je Rodžer te 2007. godine da će mu Novak biti rival, ali da li je mogao da zamisli da će oboriti sve njegove rekorde?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC