• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskra nije dorasla Borcu m:tel: Ozbiljan pristup Banjalučana pokazao razliku u klasi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki rukometaši upisali 15. pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i zadržali lidersku poziciju i nakon 18. kola.

 RK Borac - RK Iskra, PL BiH, 18. kolo Izvor: RK Borac m:tel/Facebook

Ono što su u crveno-plavom taboru najavili u meču protiv Iskre iz Bugojna su i ispunili.

Nije bilo opuštanja niti potcjenjivanja protivnika, što je i rezultiralo sigurnom i ubjedljivom pobjedom! 

Borac m:tel - Iskra 41:28 (21:14)

Možda će vas zanimati

Od prvog do posljednjeg minuta bilo je evidentno da Borac m:tel ima mnogo kvalitetniji sastav, koji je držao sve konce meča u svojim rukama, ne dopustivši gostima ni promil šansi da mogu napraviti eventualno iznenađenje uprkos ponovo sjajnom izdanju Benjamina Čičkušića.

Najbolji u banjalučkom taboru bili su Luka Perić sa devet golova, pogodak manje uknjižio je Nikola Egić, sedam puta je mrežu gostiju pogađao Vlado Draganić, a dva gola manje postigao je Aleksandar Miličević.

Solidnu partiju pružili su i golmani Artsjom Podasinov, koji je upisao osam odbrana, a Slađan Subotić dvije uspješne intervencije manje.

Na drugoj strani, odličnu utakmicu po običaju odigrao je Benjamin Čičkušić sa 13 golova, Edin Halilović je bio strijelac sedam puta, a po pogodak manje zabilježili su Miloš Čekić i Ismar Kahrić. Golman Iskre Riad Polić sakupio je sedam uspješnih intervencija.

Već poslije pet minuta Banjalučani su stekli osjetniju prednost od četiri pogotka razlike, što su bez problema zadržali poslije prve trećine prvog poluvremena (10:6), a "plus pet" bilo je 10 minuta prije odlaska na odmor nakon pogodaka Save Slavuljice i Vlade Draganića (14:9).

Reagovao je trener Bugojanaca i pozvao minut odmora, ali su izabranici Veselina Vujovića nastavili da čvrstom odbranom i dobrom igrom u napadu rešetaju mrežu Iskre, pa je prednost konstantno rasla na sedam, osam, ali se na poluvrijeme otišlo sa prednošću od sedam pogodaka.

Tri i po minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Banjalučanima da odu na dvocifrenu razliku (25:15) poslije nekoliko dobrih reakcija golmana Slađana Subotića, što je rezultiralo laganim pogocima iz kontri i polukontri.

Golom Nemanje Vučićevića u 38. minutu prednost je otišla na "plus 12" čime su i sve dileme oko pobjednika ovog susreta bile razriješene, ukoliko su uopšte i postojale.

Do kraja su priliku dobili i igrači sa manjom minutažom, ali je prednost rutinski održavana do četiri minuta prije kraja utakmice (39:27), što je naraslo do kraja i na maksimalnih "plus 13" (41:28).

Formalno, Banjalučani sada imaju tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Izviđač, kojem će naknadno biti upisani bodovi zbog istupanja Slavije iz Istočnog Sarajeva iz Premijer lige BiH, pa je suštinska razlika ipak samo jedan bod u odnosu na "skaute".

Ozbiljnost, maksimalna posvećenost bez potcjenjivanja protivnika rezultirala je još ubjedljivijom pobjedom od one od prije mjesec dana u pripremnoj utakmici kada je bilo "plus 10" (43:33), ali osim toga, viđene su u "Boriku" i neke prave rukometne majstorije u režiji mladog Luke Perića.

Desno krilo domaćina je pokazao i danas da ima ozbiljan reprezentativni potencijal što su uostalom potvrdili i pozivi od novog selektora "zmajeva" Ivice Obrvana.

Ozbiljan potencijal je pokazao i Borac m:tel, ali im do kraja sezone stalno treba biti na pameti i ona "strašna utakmica" protiv Gorenja u Banjaluci, kako ne bi poletjeli prije ispunjenja ciljeva - a to je "dupla kruna" i dominacija u bh. rukometu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC