• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igre u Tokiju bez gledalaca iz inostranstva? Konačna odluka do kraja marta!

Autor Dragan Šutvić

"Kako se širenje novih infekcija korona virusom nastavlja u svim zemljama svijeta, odlučeno je da bi zeleno svjetlo za strane gledaoce predstavljalo preveliki rizik za domaću javnost"

 Olimpijske igre Tokio bez navijača iz inostranstvs Izvor: Profimedia

Gledaoci iz inostranstva najvjerovatnije neće moći prisustvovati takmičenjima na Olimpijskim igrama u Tokiju, javili su danas japanski mediji, nakon što su organizatori istakli da je, zbog korona virusa, javna sigurnost "glavni prioritet".

Japanska vlada, gradska uprava Tokija i organizatori Igara Tokio 2020. zalažu su se da samo domaći gledaoci mogu posjetiti ovaj gigantski sportski događaj, piše danas "Jomijuri Šimbun".

Možda će vas zanimati

Odgovorni se plaše da bi veliki priliv posjetilaca iz inostranstva ugrozio sigurnost japanske javnosti, piše francuska novinska agencija AFP.

"Kako se širenje novih infekcija korona virusom nastavlja u svim zemljama svijeta, odlučeno je da bi zeleno svjetlo za strane gledaoce predstavljalo preveliki rizik za domaću javnost", naveo je japanski list.

Tri strane takođe su se u srijedu sastale s Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) i Paraolimpijskim komitetom i dogovorile se da će konačna odluka o gledaocima biti poznata krajem mjeseca, prije nego što olimpijska baklja započne put kroz Japan 25. marta.

Organizatori su, međutin, prije i nakon razgovora nagovijestili da će gledaocima iz inostranstva zabraniti dolazak na Olimpijske igre, što je, između ostalog, najavio predsjednik Organizacionog odbora Igara Seiko Hašimoto.

Predsjednik MOK Tomas Bah rekao je da će se organizatori fokusirati na "bitne elemente Igara", dok je japanski olimpijski i paraolimpijski ministar Tamajo Marukava izjavio da je potrebna "pažljiva i promišljena odluka".

Do sada su organizatori u Tokiju prodali oko 900.000 ulaznica za Olimpijske igre za gledaoce u inostranstvu.

(mondo.ba/FENA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC