• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prvi obrisi cijele priče za 3-4 godine": Oglasio se novi selektor rukometnih "zmajica" - prva godina za "filtriranje"!

Autor Dragan Šutvić

"Poenta priče je da postavimo jednu bazu i dobar temelj, koji će u narednim godinama dati rezultate, na koje ćemo svi biti ponosni", rekao je Radan Rovčanin, novi selektor ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

 Radan Rovčanin rukomet selektor BiH nema pritiska obrisi za 3-4 godine Izvor: MN PRESS

Radan Rovčanin, nekadašnji trener ženskih klubova Biseri, Rudar Pljevlja, Voždovac, ali i muške sekcije Crvene zvezde, imenovan je danas za selektora ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ugovor sa Rukometnim savezom BiH Rovčanin (49) će potpisati u narednim danima, a predvodiće "zmajice" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine, koje će se održati u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Možda će vas zanimati

"Čast mi je što me rukovostvo RS BiH izabralo. Zvanično nismo potpisali ugovor, ali u principu smo napravili dogovor. Što se tiče same situacije, znate i sami da je napravljen veliki vakuum u radu seniorske reprezentacije, tako da maltene krećemo ispočetka. Svakako je ovo izazovan i zahthevan i posao i rad, ali iskreno da kažem prepoznao sam volju, želju i energiju kod ljudi iz Saveza za pokretanje cijele ove priče i ovog projekta. Uložiću sve što je do mene, svim kapacitetima, iskreno se nadam da možemo napraviti temelje jedne priče koja će u budućnosti dati neke kvalitetnije rezultate", rekao je Rovčanin za Oslobođenje.

Ne postoji, ističe Rovčanin, presija rezultata u najskorije moguće vrijeme.

"Treba nam vremena, vidjećemo kakva će biti situacija sa pandemijom, koliko će biti okupljanja, ali generalno je najvažnije da nema tog pritiska rezultata. Moja je vizija bila, kad sam pričao sa ljudima iz Saveza, da jednostavno neke obrise cijele priče možemo dobiti za tri-četiri godine, a prva godina da nam posluži za filtriranje igračica, a poslije tog izvjesnog perioda bi trebalo da znamo čime raspolažemo, pa bismo znali koje ciljeve možemo da postavimo."

Rovčanin navodi da poznaje bh. ligu, koja će, svakako, biti najveća baza iz koje će se crpiti igračice za reprezentaciju.

"I prije nego što je bila priča sa ljudima iz RS BiH, po prirodi posla sam pratio bh. ligu, ove ekipe koje su mi bile dostupne. Moja vizija je da u reprezentaciji imamo miks igračica iz domaće lige i igračica iz inostranstva. Želimo da napravimo kvalitetnu grupi devojaka, koje će se, nadam se, uz dobar i kvalitetan rad uspeti da naprave napredak. Ideja je da što više uključimo domaćih igračica, ali i ovih iz inostranstva, koje mogu da podignu nivo kvaliteta reprezentacije", rekao je Rovčanin, koji će u narednom periodu formirati stručni štab.

"Ažuriraćemo spiskove i vidjeti ko će biti saradnici u stručnom štabu. Moramo videjti kako će raditi i mlađe selekcije, to sve vuče jedno drugo. Poenta priče je da postavimo jednu bazu i dobar temelj, koji će u narednim godinama dati rezultate, na koje ćemo svi biti ponosni", naveo je novi selektor BiH za Oslobođenje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC