• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav blam Federera! Mislio da je nedodirljiv: Đoković srušio rekord i naterao ceo svet da se smeje Rodžeru!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bio je siguran da će ostati najbolji teniser svih vremena. Ali, vremena su se promenila.

 Kakav blam Federera! Mislio da je nedodirljiv: Đoković srušio rekord i naterao ceo svet da se smeje Izvor: Profimedia

Pre skoro tri godine, na jednom od Federerovih omiljenih turnira, Švajcarac je imao priliku da ostane na samom svetskom vrhu. Igrajući Geri Veber Open u Haleu, na travnatoj površini, slavnom teniseru je bila potrebna titula kako bi sačuvao prvo mesto.

Da je na ovom turniru, koji je priprema za Vimbldon, osvojio trofej 2018. godine, on bi bio prvi teniser koji je stigao do 311. nedelja na prvom mestu. Ovako, verovatno nikada neće dostići taj broj.

Možda će vas zanimati

Ovih dana internetom kruži fotografija koja je nastala upravo te nedelje, tokom turnira u Nemačkoj. Navijači Rodžera Federa su bili sigurni da on osvaja trofej, a on se tokom turnira počastio tortom sa brojem 311! Istina, ne zna se ko je napravio poslasticu za Švajcarca.

Njihov plan je bio jasan, ukoliko Rodžer Federer osvoji Hale, njegov mandat na čelu liste se produžava. Ono što nisu znali je da će on izgubiti finale od Borne Ćorića i da se nakon tog meča više nikada neće vratiti na čelo liste. Tada mladi hrvatski teniser je bio bolji u tri seta (7:6, 3:6, 6:2).

Na ATP turniru serije 500 u Haleu, Federer je kao prvi teniser sveta bio prvi nosilac turnira, a od igrača iz svetskog vrha nastupili su Aleksander Zverev, Dominik Tim, Roberto Bautista-Agut, Kei Nišikori i drugi. Na putu do finala Federer je pobeđivao Bedenea, Pera, Ebdena i Kudlu, da bi u finalu izgubio jedan od, ispostaviće se, najbitnijih mečeva karijere.

Zbog tog poraza švajcarskog tenisera na vrh ATP liste se vratio Rafael Nadal, a do današnjeg dana samo su se Španac i novi svetski rekorder Novak Đoković smenjivali na tom mestu! Kako mnogi smatraju, Novak je ovim rezultatom postao nedodirljiv...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC