• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svađa sa UEFA, pa dogovor! Nova Liga šampiona je blizu: Bogati hoće da igraju između sebe, zabranjuju ogromne transfere!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bogati klubovi su se dogovorili i UEFA će morati da im izađe u susret.

 Svađa sa UEFA, pa dogovor! Nova Liga šampiona je blizu: Bogati hoće da igraju između sebe Izvor: Profimedia

Već dugo se priča o evropskoj Superligi, zatvorenoj verziji Lige šampiona u kojoj bi igrali samo najbogatiji klubovi na svetu. 

UEFA radi sve da to osujeti, ali izgleda da će morati da izađe u susret najbogatijima. O tome je pričao predsednik Juventusa i predsednik Evropske asocijacije klubova Andrea Anjeli. 

Možda će vas zanimati

On je naglasio da je dogovor o novoj formi Lige šampiona jako blizu, da nas nedelje dele od njegovog ozvaničenja, a istakao je da će to biti samo početak promena! 

"Mislim da smo vrlo blizu idealnoj Ligi šampiona. Mislim da je švajcarski model fenomenalan. Daće priliku timovima da učestvuju u takmičenju, postojaće nokaut sistem koji je suština Lige šampiona. Vrlo smo blizu dogovora, možda nam nedostaje nekoliko nedelja", rekao je on. 

Priznao je da je bilo neslaganja sa šefom UEFA Aleksandrom Čeferinom, ali da se sve to polako izgladilo.

"Želim da nađemo rešenje zajedno sa UEFA. Imali smo svađe sa Aleksandrom Čeferinom jesenas jer smo hteli da napravimo balans između domaćih takmičenja", istakao je on. 

Anjeli je objasnio da bi domaća takmičenja zauzimala dve trećine sezone, a da se više vremena posveti internacionalnim mečevima. Time bi bogati timovi mogli da imaju više međusobnih mečeva. 

"Ranije je Liga šampiona imala četiri utakmice više nego sada. Mislim da je idealno da se dve trećine utakmica igraju u domaćim takmičenjima, a jedna trećina u internacionalnim. Mislim da je zbog takmičenja 20 timova u ligama previše", istakao je on.

Ukoliko do dogovora dođe novi format će biti na snazi od 2024. godine, a postoji ideja i kako da se zaštite manji klubovi. 

"Zabrana trocifrenih transfera (preko 100 miliona evra prim. aut) između klubova koji igraju Ligu šampiona bi možda značila da moramo da se fokusiramo na igrače iz manjih liga i da tu kupujemo. Postoje elementi kontrole troškova o kojima razgovaramo", naglasio je Anjeli na kraju. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC