• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov intervju iz 2002. je sve predvidio: Novinar je znao da će Đoković promijeniti SUDBINU tenisa!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mladi Nole je dao intervju za tadašnji časopis "Tempo", a jedna stvar u tom razgovoru se posebno ističe...

 Novak Đoković Tempo intervju sa 15 godina - Promijeniće sudbinu tenisa Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/VINCE CALIGIURI/TENNIS AUSTRALIA/MN Press

Novak Đoković je ove sedmice postao rekorder po broju sedmica provedenih na prvom mjestu ATP rang liste, započevši 311. sedmicu kao najbolji igrač svijeta.

Pretekao je time Rodžera Federera i ono što se do ne tako davno smatralo za nedostižan rekord, a mnoge je to navelo da se podsjete Novakovog puta do velikog uspjeha.

Možda će vas zanimati

Mi smo se podsetili šest poena koji su simbolično označili Novakov put ka mjestu najboljeg tenisera svijeta, ali da li ste znali da je Đoković još 2002. godine dao intervju u kojem se moglo naslućivati nešto veliko?

Zapravo, to je naslutio Drenko Šćekić, novinar časopisa "Tempo" i autor intervjua sa 15-godišnjim Novakom Đokovićem.

Intervju 24. jula 2002. godine stigao je tačno devet godina prije nego što će Đoković prvi put postati najbolji igrač svijeta, a skoro dvije decenije prije obaranja velikog rekorda.

"Profesionalno se bavim tenisom od sedme godine. Privukao me je kao individualni sport, a u njemu se koristi i loptica", počeo je mladi Novak razgovor.

Đoković je u tom razgovoru otkrio da je drugi na rang-listi tenisera do 16 godina iako je godinu dana mlađi, pričao je o svojim planovima na turnirima u Francuskoj, Belgiji i Italiji, a otkrio je i da je jako rano morao da počne sa pohađanjem vanredne nastave.

"Vanredno učim od šestog razreda, a drugari iz škole nemaju neku zavist u odnosu na mene, dok su nastavnici druga priča. Ali završio sam osnovnu školu."

Đoković je tad iznenadio i jednom izjavom, makar gledajući iz današnje tačke gledišta.

"U dublu se osjećam opuštenije. Inače moj partner sa kojim sam osvojio titulu prvaka Evrope je Bojan Božović, isto iz Partizana", pričao je Novak, a od tada je jasno da mu je singl i te kako omiljen.

I na kraju teksta, riječi autora intervjua koje iz današnje perspektive izgledaju još zanimljivije nego te 2002. godine.

"Poslije eliminacije naše reprezentacije u Dejvis kupu od Luksemburga u II grupi Evroafričke zone, teško je predvidjeti perspektivu za ovaj sport. Ali pojava Novaka Đokovića, koji ima samo 15 godina možda i promijeni sudbinu tenisa u našoj zemlji. I možda dobijemo tenisera broj 1", napisao je prije 19 godina Drenko Šćekić na završetku razgovora sa mladim Noletom.

Izvor: Twitter screenshot

Promijenio je sudbinu svjetskog tenisa...

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC