• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat otkrio kako je upoznao porodicu Đoković: Srđan je psovao majku srpskom novinaru, a onda me je šokirao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Anegdota za koju do sada nismo znali.

 Hrvat otkrio kako je upoznao porodicu Đoković: Srđan je psovao majku srpskom novinaru Izvor: Profimedia/MN Press

Novak Đoković je ove sedmice postao rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste sa 311 sedmica na toj poziciji.

Prestigao je Rodžera Federera i prisvojio rekord za koji su mnogi verovali da je nedostižan, a zbog toga se ove sedmice mnogi prisećaju nekih davnašnjih momenata iz Noletove karijere.

Možda će vas zanimati

Tako je u javnost "isplivao" Đokovićev intervju iz 2002. godine u kojem je novinar dao sjajno predskazanje šta bi Novak mogao da ostvari, a sada se i jedan hrvatski novinar seća upoznavanja sa porodicom Đoković.

Bila je to 2004. godina, kada je Novak učestvovao na fjučers turniru u Zagrebu, a tamo je bio u prisustvu svog oca Srđana.

Vjekoslav Paun, novinar hrvatskog portala "Jutarnji" opisao je anegdotu o susretu sa Srđanom i Novakom pre sada već punih 17 godina.

"Negde 17 godina ranije, na jednom malenom i skromnom turniru, daleko od blještavila uglednih i dolarima bogatih poznatih imena, dogodila se premijera tenisera u Hrvatskoj koji će gotovo dve decenije kasnije još jednom otvoriti - istorijske knjige. Jedna zanimljiva epizoda, koja se teško zaboravlja, odigrala se sredinom februara 2004. godine, u hladnom mrzlom Zagrebu, tamo na zapadu, u Podsusedu, a koji je onako isklesan stenama i pokriven snegom odavao i dojam - antarktičkih uslova. No za mene, teniskog novinara početnika, to je bio "Australijan open". Otići na kraj Zagreba i s "bundom na sebi" gledati tenisere koji su tek ulazili u profesionalne vode. U pitanju je bio "Fjučers turnir", najniži rang, a gde se nađe i dosta zanimljive ekipe...", počeo je Paun.

On je potom opisao kako je ispred sebe video čoveka od oko 40 godina kako - galami i psuje.

"Nisam se još ni "parkirao" i bacio oko na raspored igranja, kad vidim ispred sebe čoveka od nekih 40-ak godina kako - galami i psuje.

'Gde je organizator, gde je supervizor!? Pa ovde je -40 stepeni! Pa kako ovde da se igra', grmeo je iz sveg glasa. Posebna kategorija su uvek bili tzv. "teniski roditelji". Bilo je tu zanimljivih likova. Od onih koji ništa ne komentarišu iz senke, do onih koji traže stolicu da je "zafitilje" na sudiju jer je njihov sin oštećen za jedan poen.

Meč se završio i pomenuti gospodin dolazi za naš sto. Upoznajemo se, kaže da se zove Srđan Đoković, a za njim dolazi i njegov sin Novak Đoković. Upravo je pobedio Uroša Vicu, tada 267. tenisera sveta i bila je to velika stvar za njih. Ne sećam se kad sam tad viđao srpske tenisere u žrebovima, poslednji njihov veliki teniser bio je Slobodan Živojinović koji osamdesetih bio polufinalista Vimbldona", priseća se Paun, pa potom ponovo opisuje susret sa starijim Đokovićem.

"'Ajde, Nole, jedi tu bananu', kaže mu otac, a on mirno i pristojno guli tu bananu i još onako vruć razmišlja o pobedi. Tata Srđan sav ponosan okreće neki broj na svom telefonu i udaljava se malo dalje od našeg stola i vodi zanimljiv razgovor. Bio je glasan, dovoljno glasan da sve čujemo...

Izvor: MN PRESS

'Moj sin je upravo izborio polufinale na fjučersu u Hrvatskoj!', jedna od prvih rečenica je koje je sav uzbuđeni tata Đoković izreferirao tamo nekom novinaru u Srbiji.

'Šta? Mamu vam j**em, da vam j**em! Svi ćete me zvati jednog dana kada Nole bude prvi teniser sveta', odbrusio mu je i poklopio. Da, dogodilo se to pre 17 godina u podsusedskom teniskom centru. Tad sam, najiskrenije mogu to priznati, pomislio samo jedno:

'O ne, još jedan ludi teniski roditelj.'

Ali ovaj čovek nije bio nimalo lud. Sedam godina kasnije njegov Novak će da postane prvi teniser sveta, a tačno 17 godina kasnije ući će u knjige svetskih rekorda kao teniser s najviše nedelja u istoriji na svetskom broju 1. Srpski novinar? Zanimljivo bi bilo saznati ko je bio s druge strane mreže, ko je to tako bahato odbrusio Srđanu Đokoviću, ali nikako mu se ne može zameriti.

Jer tenis je, tad te 2004. godine, bio za Srbiju u kategoriji "egzotičnih" sportova. Možda je pregruba reč za bejzbol, ali zemlja koja je bila poznata po fudbalerima, košarkašima, rukometašima, odbojkašima... nije baš tad "priznavala" tenis, pa je tamo neki poziv "nekog tate Đokovića", čiji je sin upravo ušao u polufinale 10.000 dolara vrednog fjučersa, a pri čemu je on sam zaradio šest ATP bodova i 720 dolara bila dočekana možda i s - podsmehom.

'Zapamtiće me oni, zapamtiće kad Nole bude prvi na svetu', mrmljao je u bradu još neko vreme.

Zapamtio sam ga i ja, jer ne toliko puno godina kasnije, već na US Openu 2005. godine, sreli smo se opet uz tvrde terene "Flešinga". Igrao je protiv Marija Ančića i pobedio ga u susretu drugog kola i to kao 97. teniser sveta.

Vizija jednog roditelja maksimalizovala je svoj potencijal, jer ne samo da je nekoliko godina kasnije postao prvi teniser svijeta, već broj 1 najbolji u istoriji. I to od ove nedelje, s 311 nedelja nakon što je prestigao Rodžera Federera u još jednom rekordu. A jedna usputna epizoda u Novakovom razvoju, njegov debi u Podsusedu, ostaće zapamćen i prepričavaće se. I moralo je valjda biti burno i puno utisaka, kao i cela njegova perfektna karijera koja traje i dalje...", zaključio je autor kolumne.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC