• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dok se čeka odluka Japana, oglasio se MOK: Uzmite u obzir štetne posljedice Igara bez stranih navijača!

Autor Dragan Šutvić

Nekoliko članova krovne olimpijske organizacije podsjetilo je danas organizatore Olimpijskih igara u Tokiju na potencijalne negativne posljedice zabrane gledaocima iz inostranstva da prisustvuju takmičenjima.

 Olimpijske igre Tokio MOK ne zaboravite štetne posljedice bez stranih navijača Izvor: Anadolija/Grad Sarajevo

Japanski mediji javili su ranije da je Japan donio odluku o održavanju Olimpijskih igara bez gledalaca iz inostranstva zbog zabrinutosti od širenja virusa korona.

Seiko Hašimoto, predsjednik Organizacionog odbora Igara, demantovala je danas te navode, izrazivši nadu da će odluka biti donesena prije polaska olimpijske baljke, 25. marta, a nedugo kasnije oglasio se i Međunarodni olimpijski komitet.

Možda će vas zanimati

Nekoliko članova krovne olimpijske organizacije podsjetilo je danas organizatore Olimpijskih igara u Tokiju na potencijalne negativne posljedice zabrane gledaocima iz inostranstva da prisustvuju takmičenjima.

"Moramo pronaći način da riješimo problem ljudi koji su rezervisali i platili avionske karte, ulaznice za igre i smještaj a koji možda sada neće moći da idu u Tokio", naglasio je član MOK-a Spiros Kapralos.

On je govorio tokom virtuelne sjednice MOK-a i nakon prezentacije Organizacionog komiteta igara u Tokiju Hašimoto i direktora Tošira Muta.

Kapralos je dodao da ne treba zaboraviti da su među mnogim o kojima je govorio, roditelji i rodbina sportista koji učestvuju na Igrama.

Olimpijske igre u Tokiju otkazane su prošle godine zbog pandemije virusa korona. Igre su zakazane za period od 23. jula do 8. avgusta.

Organizatori su u više navrata izrazili riješenost da ovogodišnja Olimpijada bude održana po svaku cijenu uprkos slaboj podršci javnosti.

Rezultati ankete u listu "Jomiuri" objavljeni prošle sedmice pokazuju da je 77 odsto ispitanih protiv gledalaca iz inostranstva dok je 18 odsto za.

(mondo.ba/SRNA)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC