• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Visokom: Borac m:tel zamalo ispustio pobjedu nad Bosnom, a onda se u posljednjim sekundama ukazao Miloš Nježić!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučani teškom mukom osvojili bodove u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 RK Bosna - RK Borac, PL BiH, 19. kolo Izvor: YouTube/Print Screen

Sjajna utakmica u Visokom!

Upozorio je trener crveno-plavih Veselin Vujović da je visočka Bosna mnogo bolja nego što to sugeriše tabela, a to su Visočani i pokazali u srijedu uveče u KSC "Mladost", ali su ipak ostali kratkih rukava!

Možda će vas zanimati

BOSNA - BORAC 14:16 (26:27)

Duel aktuelnog šampiona BiH i lidera na tabeli protiv ekipe koja se bori za opstanak u Premijer ligi BiH trebalo bi da bude rutinska pobjeda, ali tako nije izgledalo na terenu visočke dvorane.

Tim Milana Hovorke pokazao je da može ravnopravno da se nosi sa favorizovanim crveno-plavima, koji jesu bili bolji i osim početnih 2:0 stalno su imali prednost, najviše pet golova razlike, međutim, uporni Visočani su nošeni odbranama Irhada Halilhodžića stalno duvali za vrat Banjalučanima i u finišu dobili šansu da čak stignu do vođstva.

Tu su se sami sapleli u napadu, a u posljednjim sekundama susreta, Miloš Nježić je s krila pogodio mrežu Bosne i osigurao dva vrijedna boda za ekipu Veselina Vujovića!

Briljantnu partiju u crveno-plavom dresu pružio je Vlado Draganić sa osam postignutih golova, odličan je bio i Aleksandar Miličević sa tri manje, dok su kod domaćina najefikasniji bili Almir Osmanhodžić sa šest golova i Mahir Burić sa pogotkom manje.

Ali krenimo redom...

Bosna je povela 2:0, da bi potom Borac m:tel napravio seriju od četiri vezana gola i pogocima Vlade Draganića doveo Banjalučane do prve prednosti u Visokom (2:4)

Ipak, Visočani su uspjeli da uzvrate i iz dva sedmerca su izjednačili, da bi Aleksandar Miličević takođe iz penala vratio prednost, a onda i sa crte Nemanja Vučićević vratio "plus dva" crveno-plavima (4:6).

Još kad je čvrstom odbranom osiguran lagani pogodak Vlade Draganića (4:7), treći na meču, reagovao je trener domaćina Milan Hovorka i pozvao minut odmora.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Međutim, izabranici Veselina Vujovića su nastavili da igraju dobru odbranu, golman Slađan Subotić je odbranio nekoliko lopti i prednost je narasla u 18. minutu na "plus pet" (5:10).

Ipak, domaćin je do 23. minuta uspio da postigne tri gola i smanji rezultat na "minus dva" (9:11), što su sačuvali do 28. minuta (12:14), a onda je Savo Slavuljica ponovo vratio na tri razlike.

U finišu prvog dijela Visočani su ponovo smanjili, Milan Dakić je potom svojim drugim golom vratio na "plus tri", ali je Mahir Burić postavio konačnih 14:16 u posljednjim trenucima pred odlazak na odmor.

Aleksandar Miličević je iz sedmerca poslije prvih 10 minuta drugog dijela ponovo vratio na četiri razlike (18:22), ali se Bosna opet primakla Borcu na dva gola minusa.

Draganić je potom nastavio tamo gdje je stao u prvom poluvremenu, ali u tim trenucima se igralo gol za gol.

U posljednjih 10-ak minuta se ušlo sa vođstvom Banjalučana od dva razlike (22:24), da bi trećom odbranom Artsjoma Podasinova, crveno-plavi dobili šansu da se ali je i golman Visočana Irhad Alihodžić sjajno branio u tim momentima.

Trener Bosne je pozvao na novi tajm-aut da pokuša dodatno motivisati ekipu da pokuša da napravi preokret, ali napad domaćina nije funkcionisao baš najbolje.

Zato je golman Bosne uspijevao da skine nekoliko zicera i da održava domaće u životu, pa je na šest minuta prije kraja rezultat i dalje iznosio dva razlike u korist Banjalučana, do pogotka Mahira Karića za samo "minus jedan" (24:25).

Domaći su uspjeli da se zadrže rezultatski u meču i na nešto manje od dva minuta prije kraja stignu do izjednačenja novim golom Mahira Burića - 26:26.

Morao je da reaguje i Vujović i da pokuša da zaustavi nalet Visočana u samom finišu, međutim, Savo Slavuljica je šutirao iznad prečke, pa je u posljednjem minutu Bosna propustila šansu u napadu da prvi put povede u drugom poluvremenu.

Posljednji napad imali su gosti, a pobjedu je Borcu m:tel donio s krila Miloš Nježić svojim prvim pogotkom na meču - 26:27.

PREMIJER LIGA BiH – 19. kolo

Maglaj – Konjuh 31:33

Derventa – Leotar 20:27

Gračanica – Lokomotiva 34:28

Vogošća – Izviđač 27:28

Slavija – Sloga (GV/U) 0:10

Bosna – Borac m:tel 26:27

Iskra – Sloga (D) 28:37

Krivaja – Sloboda 29:32

TABELA: Borac m:tel 32, Izviđač 31, Sloga (D) 28, Gračanica 26, Konjuh 25, Sloboda 24, Vogošća 23, Leotar 21, Sloga (GV/U) 20, Krivaja 19, Maglaj 16, Lokomotiva 13, Iskra 12, Bosna 8, Derventa 2, Slavija 2.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC