• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijske igre nakon 33 godine - kapiten vjeruje u to: Srbija može da ispiše istoriju - ''Stvarno želimo u Tokio!''

Autor Dragan Šutvić

Jedna od najiskusnijih igračica najavljuje veliku borbu!

 katarina-krpez-slezak-rukometasice-rukometna-reprezentacija-kvalifikacioni-turnir-olimpijske-igre Izvor: MN PRESS

Rukometašice Srbije mogle bi u Mađarskoj da ispišu istoriju. Od raspada Jugoslavije, reprezentacija nikada nije učestvovala na Olimpijskim igrama!

E, sada je šansa. Vheruje u to i Katarina Krpež-Šlezak, kapiten nacionalnog tima i igračica koja najbolje poznaje Rusiju, prvog rivala na turniru.

Možda će vas zanimati

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Katarina Krpež Šlezak optimista je pred start olimpijskih kvalifikacija u mađarskom Đeru. Najbolje srpske rukometašice u četvrtak putuju u Mađarsku, gdje će pokušati da se izbore za plasman u Tokio, što bi bio prvi put poslije Seula 1988. godine da srpske rukometašice učestvuju na najvećoj sportskoj smotri.

"Srećne smo i uzbuđene. Znamo šta znači kada se kaže 'olimpijske kvalifikacije'. Bitan momenat za nas, naše karijere, ali i budućnost srpskog rukometa i generacije koje dolaze. Stvarno želimo da se plasiramo u Tokio, spremamo se, imamo taktiku za sve tri utakmice. Moramo maksimalno dobro da odradimo, da vjerujemo u to što radimo i da se bacamo za svaku loptu. To je nešto što u posljednje vrijeme nismo imale, ali ne vraćamo se na ono šta je bilo. Vidim da svaka devojka gine na treningu, da se bodrimo međusobno, da smo pozitivne i to je dobar znak pred početak kvalifikacija", rekla je Krpež Šlezak.

Prvi protivnik je selekcija Rusije, koju Katarina vrlo dobro poznaje, s obzirom na to da igra u ruskom Rostovu odakle dolaze najbolje ruske rukometašice.

"Biće teško, Ruskinje su u dobroj formi. Igram sa većinom iz prve postave. Dosta dobro ih znam, dobro se poznajemo, znamo šta rade, ali bitno je da to i zaustavimo na terenu. Nisu nezaustavljive, ali su favoriti. Svakome može da se desi dobar ili loš dan, vjerujem da će biti naš najbolji. Ako se budemo borile, kidale, bacale na glavu, mislim da će biti dobro", kazala je Šlezak.

Nakon Ruskinja na red dolazi duel sa domaćinom turnira, Mađaricama i Šlezak vjeruje da u tom meču sve zavisi od Srbije.

"Biće jako nezgodno, prošli put na EP u Danskoj nismo pokazale šta znamo. To može da bude i dobro i loše u ovom slučaju. Dobro se poznajemo. Na svakoj utakmici sve zavisi od nas. Moramo biti pametne i hladne glave. Ne smijemo da uđemo u ritam trčanja i grešaka. Iako je uzbuđenje veliko, moramo da budemo smirene i na pametan način završimo. Da izborimo prolaz u Tokio, što zbog nas, što zbog budućih generacija", izjavila je Šlezak.

Rukometašice Srbije prvi meč na turniru će igrati u petak, 19. marta protiv Rusije. Slijede mečevi protiv domaćina Mađarske, a zatim i Kazahstana koji je na turnir ''upao'' umjesto Kine. Dvije najbolje selekcije izboriće plasman u Tokio.

(MONDO/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC