• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak se javio pred Monte Karlo: Nedostajao mi je tenis, radujem se prvom meču! Đoković poručio da je spreman za šljaku

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Konačno ćemo da navijamo za Noleta!

 novak đoković o nastupu u monte karlu nedostajao mi je tenis Izvor: Profimedia

Prvi put na terenu poslije Australijan opena!

Najbolji teniser planete Novak Đoković nastupaće na Mastersu u Monte Karlu gdje ga čeka jaka konkurencija, a pred početak turnira održao je konferenciju za medije.

Možda će vas zanimati

Đoković je objasnio da mu nije bila potrebna posebna priprema za predstojeće takmičenje jer se dobro osjeća što je sjajna vijest ako se uzme u obzir povreda iz Australije i odsustvo sa prethodnih turnira kao što je Masters u Majamiju. 

"Mislim da mi nije potrebna posebna priprema za šljaku, niti za povratak na teren posle pauze. Ne treba mi priprema da bih se ojsećao dobro na terenu. U Monte Karlu se osjećam kod kuće i trenirao sam ovdje. Osjećam se dobro fizički, nedostajao mi je tenis, jedva čekam prvi meč. Žao mi je što neće biti navijača i nadam se da će se uskoro vratiti na tribine", poručio je prvi reket svijeta.

Pred početak turnira srpski as otkrio je da je trenirao sa jednim od potencijalnih rivala Grkom Stefanosom Cicipasom.

"Trenirao sa Cicipasom, i razgovarali smo o tome sa Medvedevim kako je lijepo da na neki način igraš kod kuće jer možeš da spavaš u svom krevetu što nam je na ovom turniru ranije bilo omogućeno. Igraš mečeve tamo gdje obično treniraš, srećeš se sa ljudima i provodiš vrijeme napolju… Sada imamo vremena i da pogledamo treninge drugih igrača na čemu smo i zahvalni jer smo u bezbjednim uslovima zbog svih restrikcija i lijepo je da se uhvati malo čistog vazduha", rekao je Đoković.

Nije tajna da prvi reket svijeta i ATP nisu istomišljenici pa su novinari zato pitali srpskog asa za mišljenje o novim pravilima i protokolima koje je sproveo ATP.

"Pravila se konstantno mijenjaju. ATP ima protokol koji moramo da pratimo na svakom turniru, nezavisno od lokalnih vlasti i njihovih mjera. Mi smo sigurni po tim propisima i ovo sada ne bih nazvao 'mjehurom', pošto to nije. Pokušavaju samo da nas izoluju, da nemamo često kontakt kako se ne bismo zarazili. Dobro je za nas što nam je prebivalište u Monaku, pošto možemo da budemo kod kuće. Takođe, možemo da treniramo sat vremena dnevno. Vidjećemo šta će biti u nastavku sezone", rekao je Novak.

Prvi rival u Monte Karlu srpskom teniseru biće bolji iz duela Janik Siner-Albert Ramos. Ipak, ljubitelji tenisa mladog Italijana vide kao favorita, a Nole za njega takođe imao samo riječi hvale.

"Nisam mnogo trenirao sa njim u posljednjih godinu i po dana, ali prije toga smo često trenirali zajedno. On je sjajan i fin momak koji konstantno napreduje i vrijedno trenira. Okružen je pravim ljudima. Ambiciozan je i to je dobra stvar ako želiš da postaneš šampion. Finale Mastersa u Majamiju mu je kruna karijere, a on je igrač koji konstantno pobjeđuje i ima dobre rezultate. Uvijek hoće više od onoga što je postigao i to je najbolje kod njega", rekao je Đoković za momka koji nosi nadimak "Novi Novak".

Jedno od pitanja bilo je i povodom teme da je Toni Nadal novi trener Feliksa Ože Alijasima, a s obzirom na to da je proslavljeni trener pravio istorijske uspjehe sa Rafaelom Nadalom Novaka su pitali kako bi on reagovao da je Marijan Vajda trener nekog drugog igrača.

"Teško mi je da zamislim da Marijan trenira nekoga drugog u ovom momentu dok ja još igram. Ali, Rafa i Toni ne putuju zajedno i ne sarađuju već neko vrijeme, Toniju je vjerovatno bio potreban izazov. Lično nisam bio mnogo iznenađen time. Znam da je Feliks proveo mnogo vremena u proteklih nekoliko godina u Rafinoj akademiji, tamo je trenirao, Toni mu je bio i mentor. Feliks je sjajan momak. Ima sjajnu radnu etiku što je za Tonija izuzetno važno. Želim im sve najbolje. Lijepo je vidjeti Tonija na turu ponovo, ostavio je veliki trag u tenisu radeći sa Rafom. Mislim da rad sa njim Feliksu može da donese samo dobre stvari", zaključio je srpski as.

Novak se na teren vraća poslije dva mjeseca, u Monte Karlu ima dvije titule, a posljednju je osvojio 2015. godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC