• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 borac - olimpik, plbih, 25. kolo, uživo, prenos, arena sport
 borac - olimpik, plbih, 25. kolo, uživo, prenos, arena sport

Borac ponovo ulovio sarajevske "vukove" u Banjaluci: Ćosić, Meleg i Uzelac ovjerili drugo mjesto!

Crveno-plavi su opet upisali pobjedu nad sarajevskim Olimpikom i to još ubjedljiviju i sigurniju nego na otvaranju proljećnog dijela sezone!

 borac - olimpik, plbih, 25. kolo, uživo, prenos, arena sport Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Izabranici Marka Maksimovića nastavili su sa odličnim partijama ovog proljeća - zabilježili su četvrtu uzastopnu pobjedu i vratili se na drugu poziciju na tabeli!

BORAC - OLIMPIK 3:0 (1:0)

Banjalučani su od samog početka utakmice 25. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine jasno stavili do znanja "vukovima" da će bodove u bici za opstanak morati da traže na nekom drugom mjestu iako se u prvom poluvremenu bitka vodila najviše na sredini terena.

Ipak, Borac je više prijetio golmanu Luki Kačavendi, a do vođstva je stigao u 26. minutu nakon sjajnog centaršuta Gorana Zakarića, koji je upisao 10. asistenciju.

Sve što je preostalo Đorđu Ćosiću na drugoj stativi bilo je da se pokloni - 1:0.

Do odlaska na odmor gosti sa sarajevske "Otoke" su uspostavili ravnotežu, ali nisu uspjeli da stvore nijednu stopostotnu šansu pred golmanom Banjalučana Bojanom Pavlovićem.

Početkom drugog dijela, Borac je silovito krenuo, najprije je Elvis Mehanović uzdrmao stativu, da bi potom poslije akcije Đorđa Ćosića, Dejan Meleg prevario svoje čuvare i pogodio mrežu Olimpika - 2:0.

Mogli su crveno-plavi do kraja da stignu i do ubjedljivije pobjede, međutim, u nekoliko opasnih akcija se nisu snašli Mehanović, a kasnije i rezervisti Panajotis Moraitis i David Čavić, ali sigurno im niko na tome neće zamjeriti s obzirom da je Borac upisao 15. trijumf u sezoni.

Ipak, Borac je uspio u sudijskoj nadoknadi da udari pečat na osvajanje bodova i to ponovo poslije kornera, a strijelac je bio Dejan Uzelac - 3:0.

Ekipa Slavka Petrovića nije odigrala loše u Banjaluci, ali u nedjelju nije mogla da pokaže šta zna zbog raspoloženih igrača Borca.

BORAC: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ziljkić, Ćosić, Molls, Brtan, Subić, Meleg, Mehanović, Zakarić.Trener: Marko Maksimović
OLIMPIK: Kačavenda, Horić, Hasanović, Bajraktarević, Osmanović, Čurjurić, Isić, Imamović, Lekanić, Dujmović, Šišić. Trener Slavko Petrović

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 25. KOLO:

Tuzla siti - Sloboda 1:0 (0:0)
/Brkić 68 pen/

Široki Brijeg - Krupa 2:2 (1:1)
/Zakara 20, Kolak autogol 70 - Dujaković 16, Nikolić 90+3/

Borac - Olimpik 3:0 (1:0)
/Ćosić 26, Meleg 49, Uzelac 90+1/

Subota:

Željezničar - Mladost 4:4 (1:3)
/Zec 17, 90+1, Juričić 68, Štilić 90+2 pen - Hadžić 3, 17, Hiroš 8, Alić 88/

Zrinjski - Radnik 3:0 (1:0)
/Juranović 11, Bilbija 75, Todorović 90+3/

U ponedjeljak:

Velež - Sarajevo (18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

NAJAVA

Poslije trijumfa nad Klisom (4:1) u prvom meču polufinala Kupa BiH, crveno-plavi su ponovo domaćini i to protiv neugodnog Olimpika, koji se bori za opstanak u bosanskohercegovačkoj eliti.

Izabranici Marka Maksimovića imaju imperativ pobjede s obzirom da bi se sa nova tri boda ponovo vratili na drugu poziciju na tabeli ali to neće biti lako s obzirom da su "vukovi" pod vođstvom Slavka Petrovića ozbiljno podigli formu.

"To potvrđuje pobjeda protiv Željezničara i osvojen bod protiv Veleža, tako da definitivno očekujem jako tešku i zahtjevnu utakmicu", istakao je Maksimović u najavi susreta.

Da se mogu nadati ponekom otkinutom bodu iz Banjaluke, potvrdio je stoper kluba sa sarajevske "Otoke" Kenan Horić.

"Nama ostaje da budemo koncentrisani i da probamo iskoristiti prilike koje nam se stvore tokom susreta, kako bismo ostvarili povoljan rezultat", rekao je fudbaler "vukova".

Posljednji međusobni meč Borca i Olimpika na otvaranju proljećnog dijela sezone bio je prilično tvrd sve do samog finiša kada su Dejan Meleg i kapiten Stojan Vranješ, osigurali pobjedu Banjalučanima - 2:0.

A danas će Borac ponovo biti bez kapitena, koji se još nije oporavio od povrede...

20:57

Pogledajte treći gol Borca

20:53

GOOOL!

Dejan Uzelac je u prvom minutu sudijske nadoknade potvrdio pobjedu Borca i to ponovo nakon kornera - 3:0.

20:51

Dva minuta sudijske nadoknade

20:48

Još pet minuta do isteka 90.

Borac sigurno i rutinski privodi susret kraju...

20:44

ČAVIĆ!

Mladi David Čavić se našao u šansi da "ovjeri" pobjedu Borca, ali je sjajno odbranio golman "vukova". 

20:43

Ponovo mijenja Maksimović

Marko Kujundžić i Miloš Bosančić će odigrati posljednjih 10 minuta za Borac umjesto kapitena Aleksandra Subića i Dine Ćorića.

20:40

Nove promjene u Borcu

Trener Marko Maksimović polako je odlučio da zatvara utakmicu pa je David Čavić zamijenio Zakarića, dok je umjesto Ziljkića na teren poslao Sinišu Dujakovića.

20:28

Moraitis!

Grčki napadač je imao šansu da već u prvom kontaktu s loptom razriješi sve dileme, međutim, dao je sebi predug for pa je intervenisao Kačavenda. 

20:27

IZMJENE

U ekipi Borca teren je napustio Mehanović, a u igri je Panajotis Moraitis. na drugoj strani ušli su Gavrić i Kruz umjesto Imamovića i Hasanovića.

20:25

MEHANOVIĆ!

Stopostotna prilika za Elvisa Mehanovića, koji se našao oči u oči sa Lukom Kačavendom! Ipak, golman Olimpika je izišao kao pobjednik iz duela, doduše, lopta ga je pogodila direktno u glavu.

20:24

Dobri potezi Donalda Molsa

Kamerunski internacionalac u taboru crveno-plavih imao je nekoliko kvalitetnih poteza na sredini terena. 

20:13

Pogledajte drugi gol Banjalučana!

20:10

GOOOL!

Borac je povisio prednost na 2:0! Gol je postigao Dejan Meleg, njegov treći u sezoni! A asistenciju je upisao strijelac prvog pogotka Đorđe Ćosić.

20:09

STATIVA!

Odlično otvaranje Borca u nastavku, u prilici se našao Elvis Mehanović i dobro šutirao, međutim, stativa je spasila Olimpik.

20:06

Nastavljen je susret u Banjaluci

Počelo je drugo poluvrijeme na Gradskom stadionu.

19:52

- poluvrijeme -

19:49

Najbolja šansa za Olimpik!

Poslije kornera, najviši u skoku na prvoj stativi bio je Semir Bajraktarević, koji je šutirao tik iznad prečke Borčevog gola. 

19:48

Zakarić!

Goran Zakarić je šutirao sa blizu 30 metara, bez problema za golmana Luku Kačavendu.

19:42

Pavlović!

Prvi put u okvir fudbaleri Olimpika uputili su u 35. minutu. Poslije duge akcije, Aladin Šišić je u šesnaestercu izborio prostor za udarac, međutim, golman Borca Bojan Pavlović je bez problema odbranio.

19:39

Ziljkić!

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

  Nova šansa za Borac - Almedin Ziljkić je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je ponovo Luka Kačavenda bio siguran. 

19:35

Pogledajte prvenac Đorđa Ćosića!

19:34

GOOOL!

Crveno-plavi su stigli do prednosti u 26. minutu nakon četvrtog kornera! Centrirao je Goran Zakarić, a na drugoj stativi, neometan se naklonio Đorđe Ćosić. Bio je to prvenac defanzivca Borca u ovoj sezoni, a čak deseta asistencija za Zakarića - 1:0.

19:27

Ziljkić probao iz slobodnog udarca

Ljubimac navijača Borca Almedin Ziljkić je iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane probao da iznenadi Luku Kačavendu i umjesto centaršuta uputio je direktan udarac prema golu. Golman Olimpika je bio na mjestu. 

19:24

Ziljkić - Mehanović

Prvi udarac u okvir gola izveli su fudbaleri Borca - Ziljkić je u brzom kontranapadu oklijevao sa dodavanjem, prekasno je uputio centaršut, pa šut Elvisa Mehanovića, koji je bio najviši u skoku nije bio nikakav problem za golmana "vukova". 

19:22

Terenska inicijativa na strani crveno-plavih

Banjalučani imaju više loptu u nogama, imali su i dva kornera, ali nisu stvorili nijednu ozbiljniju šansu pred golom Olimpika.  

19:15

Prvi udarac u 9. minutu

Borac je prvi zaprijetio i to preko Almedina Ziljkića, koji je iskosa šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali visoko iznad prečke. 

19:14

Uvodna bitka na sredini terena

U prvih pet-šest minuta se uglavnom vodi žestoka borba na sredini terena, bez opasnosti za golmane Bojana Pavlovića i Luku Kačavendu. 

19:06

Počela je utakmica u Banjaluci!

Sudija Zoran Grbić dao je znak za početak susreta na Gradskom stadionu. Igrači oba tima su izišli noseći majice sa slikom dječaka Marka Šumatića, koji je rođen sa kompleksnom srčanom manom na plućnim arterijama. Olimpik i Borac su se uključili u humanitarnu akciju pomoći dječaku, a i vi to možete učiniti pozivom na broj 1413.  

18:14

Poznati su starteri u današnjem meču!

BORAC: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ziljkić, Ćosić, Mols, Brtan, Subić, Meleg, Mehanović, Zakarić, trener: Marko Maksimović

OLIMPIK: Kačavenda, Horić, Hasanović, Bajraktarević, Osmanović, Čurjurić, Isić, Imamović, Lekanić, Dujmović, Šišić, trener: Slavko Petrović

17:45

Prijedorčanin dijeli pravdu u Banjaluci

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Meč na Gradskom stadionu u Banjaluci sudiće Zoran Grbić iz Prijedora sa pomoćnicima Mirzom Demirom iz Kaknja i Mostarcem Borisom Dujimovićem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije