• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okončana trka "Beograd - Banjaluka": Reimu pobjeda za kraj i žuta majica (FOTO/VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Za četiri dana 170 biciklista iz 30 zemalja svijeta prevezli su 510 kilometara!

 mikel reim pobjednik 15. izdanja međunarodne biciklističke trke beograd - banjaluka Izvor: Promo/Biciklistička trka "Beograd - Banjaluka"

Pobjednik 15. izdanja trke "Beograd - Banjaluka" je biciklista ekipe Mazovže serce Polski Mikel Reim. On je preoteo žutu majicu Džastinu Volfu zahvaljujući odličnoj vožnji u posljednjoj etapi koja je počela u Prijedoru, a već tradicionalno završila u Banjaluci.

Tačno 170 biciklista iz 30 zemalja svijeta prevezli su tokom četiri dana 510 kilometara i učinili da trka ove godine bude daleko najjača i najuzbudljivija, čemu svjedoči činjenica da je Estonac slavio sa samo sekundom prednosti u odnosu na Volfa.

Možda će vas zanimati

Ovo je drugi uzastopni trijumf za poljski tim, pošto je pobjednički šampanjac prošle godine otvorio Jakub Kačmarek. Poljaci su imali najbolju taktiku, a Reim sačuvao snagu za finiš u kojem je slavio ispred Andree Gvardinija iz rumunskog Đotija i Leonarda Markiorija koji nastupa za italijanski Androni Đokatoli.

"Konačno mi se sve poklopilo u ovoj posljednjoj etapi. Bio sam dobar i u prve tri, ali su mi se dešavali pehovi. Sada mi se sve vratilo i ovo je sigurno jedan od najvećih uspjeha u karijeri. Prijatno sam se osjećao tokom sva četiri dana, a uz poboljšanje sitnih detalja ova trka može da bude među dvije, tri najbolje u prvoj kategoriji", rekao je pobjednik koji dolazi iz Estonije.

Dobar dio posljednje etape u bijegu su bila trojica biciklista sa većim zaostatkom, ali ih je grupe uhvatila na ulasku u Banjaluku. Činilo se tada da će Volf sačuvati minimalnu prednost, ali se sve okrenulo u posljednjim metrima.

"Prilično sam razočaran jer sam izgubio žutu majicu zbog jedne sekunde. Ipak, ovo je za mene bila dobra trka u kojoj sam pokazao da se mogu takmičiti na najvišem nivou", rekao je Volf.

Bijelu majicu namijenjenu najboljem vozaču do 23 godine kući je odnio Ukrajinac Andrij Ponomar Androni koji vozi za italijanski pro kontinental tim Androni Đokatoli. Najbolji brdski vozač je Danijel Oer iz ekipe VSA KTM Grac zbog čega je zaslužio plavu majicu, dok je crvenu za najboljeg sprineta obukao njegov timski kolega Aleksander Gracer.

Ono što je dalo poseban šmek trci jeste veliki broj gledalaca duž staze kuda se karavan kretao. Tako je bilo u posljednjoj etapi u Kozarskoj Dubici i Gradišci, kao i Malom Razboju, rodnom mjestu olimpijcu Jugoslavije Tanasije Kuvalje, te osnivača trke Tihomira Kuvalje.

"Odličan ambijent bio je u svim gradovima. Srećan sam što je sve prošlo bez problema u ovim izazovnim vremenima, a posebno što je moja Banjaluka na veličanstven način dočekala bicikliste", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Kako tradicija nalaže, bicikliste je dočekao gradonačelnik Draško Stanivuković.

"Nedostaje nam ovakvih manifestacija koje pokazuju kako sport spaja ljude. Izreka da svi putevi vode u Rim sada se može primijeniti za Banjaluku, koja je ugostila bicikliste sa pet kontinenata. Ponosan sam i srećan što nam je trka ujedno pomogla da se zbližimo sa kolegama iz nekoliko gradova Srpske i Srbije". rekao je Stanivuković.

Ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović naglasila je važnost trke koja već 15 okuplja bicikliste iz svih krajeva svijeta. U cilju su bicikliste pozdravili i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, koji je oduševljen što je grad na Sani prvi put bio domaćin etape, kao i predstavnici gradskih vlasti Obrenovca i Šapca.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC