• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajlije odnijele bodove iz Banjaluke: Sjajan derbi Rebelsa i Spartansa (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon poraza od Saltminersa u Tuzli, Banjalučani doživjeli drugi ovosezonski neuspjeh u Bh. ligi američkog fudbala.

 banjaluka rebels - sarajevo spartans 18:22 bh. liga američkog fudbala foto Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sjajan derbi u Banjaluci odigrali su Rebelsi i Spartansi, a nakon velike borbe gosti iz Sarajeva slavili su 18:22 (10:16).

Iako su Banjalučani poveli na samom startu susreta, veliki broj grešaka koštao ih je pozitivnog rezultata u duelu sa sarajevskim timom.

Možda će vas zanimati

Već u prvim minutima susreta oboren je Jasmin Salihović u svojoj end zoni, pa su Rebelsi sejftijem stigli do prednosti 2:0.

Imali su domaći prednost do sredine prve četvrtine, kada je viđen tačdaun Spartansa, odnosno Salihovića. Umjesto šuta za dodatni poen, gosti su se odlučili za pretvaranje i uspjeli su da preko Nermina Pašalića dođu do dodatna dva poena - 2:8.

U samom finišu prve četvrtine novi tačdaun za goste. Amar Brkan uhvatio je sjajan pas u end zoni, nakon čega je odbrana Rebelsa izuzetno loše reagovala i dopustila novo pretvaranje za 2:16 na isteku 15. minuta meča.

U drugoj četvrtini konačno je viđen i tačdaun Banjalučana. Stefan Kremenović istrčao je u protivničku end zonu, te poentirao za 8:16. I igrači Rebelsa odlučili su se za pretvaranje, koje je bilo uspješno i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 10:16.

Velika borba viđena je i u nastavku meča. Ponovo su Banjalučani imali nekoliko grešaka, izgubili su naivno par lopti, a Nermin Pašalić je trčanjem stigao do tačdauna i uvećao prednost na 10:22. Ponovo su Spartansi pokušali da osvoje dodatna dva poena, ali ovaj put nisu uspjeli.

Zatim, dugo nije bilo poena, a tek u samom finišu Banjalučani su se probudili. Nedjeljko Suvajčević krenuo je sa svoje polovine, izbjegao nekoliko protivničkih igrača i stigao do end zone rivala. Uspjeli su Banjalučani smanjiti na 18:22, ali vremena za potpuni preokret nije bilo.

Pokušavali su domaći u posljednjih par minuta tajm-autima da "isijeku" igru rivala, ali nisu uspjeli. Zadržali su Spartansi loptu do kraja i uspisali veliku pobjedu.

Banjalučanimaje ovo bio drugi poraz, nakon onog u Tuzli protiv Saltminersa prije desetak dana 24:36.

Naredni meč Bh. lige američkog fudbala na programu je 6. juna, kada će snage u Sarajevu odmjeriti Spartansi i Saltminersi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC