• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače, jesi li prizvao Svetog Savu u svlačionici? Đoković o odlasku sa terena - to je tajna i ne mogu da je otkrijem!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Đoković kroz osmijeh govorio o teškom trenutku finala, kada se povukao u svlačionicu pri rezultatu 0:2 u setovima.

 novak đoković i sveti sava anđeli Izvor: Twitter/Roland Garros

Uživamo u danima meteorskog uspjeha Novaka Đokovića.

Srbin je minulog vikenda postao prvi igrač u "Open" eri tenisa - od 1968. godine - koji je osvojio sve grend slemove nekoliko puta.

Možda će vas zanimati

To je postigao spektakularnim trijumfom na Rolan Garosu u nedjeljnom finalu protiv Stefanosa Cicipasa, a tu pobjedu će zauvijek pamtiti i Nole i svi njegovi navijači.

"Ponosan sam i oduševljen zbog tog ostvarenja. Biti dio istorije sporta koji volim svim srcem je nešto što me veoma inspiriše i ispunjava. Ne mogu biti srećniji i zadovoljni kako je sve ispalo u posljednjih 48 sati. Sigurno je u Top 3 najljepših iskustava u mom životu", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

On je otkrio da nije trenirao u subotu, u danu između polufinala protiv Nadala i finala protiv Cicipasa.

"Nisam održao trening poslije duela protiv Nadala. Pojavio sam se danas sa dopunjenim baterijama, opet skupljenom energijom da se borim ponovo četiri i po sata protiv Cicipasa. Igrao je u svom prvom finalu, nije imao mnogo toga da izgubi. Počelo je tijesnim prvim setom koji je mogao da ode u oba smjera, u drugom setu sam pao fizički i mentalno, osjetio sam umor... Onda sam otišao sa terena i vratio sam se osvježen, kao novi igrač. Bio sam u stanju da osvojim brejk, 'ušao sam mu u glavu' i osjetio sam da sam počeo bolje da udaram lopticu. Od tog trenutka se više nisam osvrtao ka onome što je bilo."

Šta je rekao sebi pri rezultatu 0:2, kada se povukao sa terena?

"Nikad glasno ne pričam sa sobom, uvijek sve to zadržim u glavi. Ovog puta su bila dva glasa, jedan je govorio da ne mogu ništa da uradim, da je gotovo... Taj glas je bio veoma jak. Osjetio sam da je bilo potrebno da 'pojačam' taj drugi glas, rekao sam sebi da mogu, ohrabrio sam se i snažno sam to počeo da ponavljam u svojoj glavi i počeo sam to da proživljavam svim bićem. Poslije toga nije bilo sumnje za mene."

ŠTA JE RADIO U SVLAČIONICI?

Izvor: tanjug/AP Photo/Michel Euler Djokovic

Stefanos Cicipas je poslije meča donekle dvosmisleno govorio o Đokovićevom odlasku u svlačionicuposlije drugog seta. Novak je takođe pričao o tom momentu finala.

Italijanski novinar ga je pitao da li je prizvao srpskog sveca Svetog Savu u svlačionici?

"Tačno", nasmijao se Novak.

"Moji anđeli čuvari su tamo i imam poseban ćošak. To je tajna i ne mogu da je otkrijem. Veoma mi uspijeva", dodao je Đoković.

DA LI MOŽE DO 'ZLATNOG SLEMA'?

Izvor: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Očekivano, neizbježna su bila pitanja da li može da osvoji 'Golden slem' - da objedini titule sva četiri najveća turnira i zlato sa olimpijskih igara.

"Sve je moguće. Kroz svoj život i put dokazao sam da je sve moguće i ostvario sam stvari za koje su mnogi mislili da neće biti moguće. Stavio sam sebe u dobru poziciju da 'napadnem' Golden slem. Ali bio sam u ovoj poziciji i 2016. i završilo se porazom u trećoj rundi na Vimbldonu. Ove godine imam samo dvije nedjelje do Vimbldona, što nije idealno, jer idete na potpuno drugačiju podlogu. Ipak, uživaću u ovoj pobjedi, a za nekoliko dana ću razmišljati o Vimbldonu. Nemam problem da kažem da idem na titulu u Vimbldonu, naravno da idem. Srećan sam što ćemo ga igrati ove godine za razliku od prošle. Imao sam velike uspjehe na prošlim turnirima, osvajao sam 2018, 2019... Volim da igram na travi, mislim da sam se prethodnih godina popravio na travi. Pokušaću da prenesem samopouzdanje na Vimbldon i da to bude polazna osnova."

Đoković je pričao novinarima i o dječaku kome je poklonio reket nakon finala, a govorio je i o svojim najvećim rivalima.

DA LI MOŽE DA STIGNE FEDERERA I NADALA?

Izvor: Profimedia

Na vječnoj listi Švajcarac i Španac sada beže Noletu jedan trofej.

"Nikad nisam mislio da je nemoguća misija da stignem te momke. Još nisam stigao, imam jedan manje, ali oni igraju i dalje i to igraju odlično, posebno Rafa. Svi imamo prilike, učestvujemo na grend slem turnirima, takmičimo se i nastaviću da idem za tim ciljem, ali i da gradim svoju sopstvenu stazu. Svako od nas je na svom putovanju", dodao je Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC