• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispisujem istoriju tenisa, jedini sam to uspio: Novak pričao o Rolan Garosu i planovima - hoće medalju za Srbiju!

Autor Dragan Šutvić

"Nastaviću da stremim ka tome da osvajam glend slemove".

 đoković ispisujem istoriju tenisa Izvor: Profimedia

Šampioni nemaju vremena za odmor.

Svjetski broj jedan Novak Đoković pred sezonu na travi govorio je o teškom rasporedu koji mu predstoji, ali i ambicijama da nastavi u odličnom ritmu, s obzirom na to da je nedavnoosvojio 19. grend slem u karijeri, Rolan Garos.

Možda će vas zanimati

Đoković će prije Vimbldona igrati u dubl konkurenciji na turniru na Majorci koji se održava od 20. do 26. juna.

"Nema mnogo vremena za slavlje i veselje, želim da dam svoj maksimum na Vimbldonu, US openu i Olimpijskim igrama. To su mi najveći ciljevi do kraja godine. Sve je nekako zgusnuto u rasporedu, to nije baš idealno, ali dobro, nije prvi put da sam u toj situaciji. Zadovoljan sam kako se oporavljam i na koji način izdržavam ovakve napore, i fiziči i psihički i emotivno", raspoložen je prvi reket svijeta.

Upitan je i kako sada gleda na rivalstvo sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, jer sada zaostaje za samo jednu grend slem titulu (dva velikana imaju po 20), ali Novak nije želio da on bude taj koji će govoriti o debati ko je najbolji teniser svih vremena.

"Razumijem da ljudi vole tu debatu, da žele da pričaju više o tome i da izvuku iz nas trojice ponešto. Ne znam šta oni odgovaraju, ali ja ne želim da ulazim u spekulacije, u to koji su faktori presuđujući i slično. Ostavljam to drugima, stručnim ljudima koji su u tenisu, ali i navijačima, da sami procijene. Meni osvajanje slemova predstavlja ogromno zadovoljstvo i motivaciju, to su svakako najveći turniri", objasnio je Đoković.

Svjestan je svog uspjeha i još jednom je naglasio da njegov primarni cilj ostaju pehari sa najprestižnijih teniskih turnira.

"Ispisujem istoriju tenisa, to me uvijek gura i inspiriše. Činjenica da sam jedini koji je uspio da osvoji po dva puta sve slemove i sve masterse zaista je fenomenalna, presrećan sam zbog toga, ali meni nije mjesto u debati. I dalje sam aktivan i dalje gradim svoj autentični put, ja sam na svome. Nastaviću da stremim ka tome da osvajam glend slemove, jer to je vjerovatno nešto što se računa najviše, uz istorijski broj jedan", zaključio je svjetski broj jedan.

Vimbldon počinje dva dana nakon što se završi Majorka, odnosno 28. juna.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC