• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanci prestali da pljuju Novaka, sad mu se dive: Đoković je s Marsa, on je novi kralj šljake!

Autor Dragan Šutvić

Ne stišava se opčinjenost srpskim asom širom svijeta nakon trofeja na pariskoj šljaci.

 novak đoković sa marsa kralj šljake Izvor: Profimedia

Najbolji teniser planete zapisao je još jednu stranicu istorijebelog sporta osvojivši Rolan Garos, a tenis koji je igrao u polufinalu i finalu je nešto o čemu će još dugo da se govori.

Novak Đoković do svog 19. grend slem pehara došao je preko grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa koji je pružao nevjerovatan otpor, ali je Srbin bio još nevjerovatniji. O njegovom moćnom preokretu sa 0:2 do 3:2 pisali su i Britanci koji smatraju da Đoković nije sa ove planete.

Možda će vas zanimati

Iako su ranije bili prvi koji su željeli da kritikuju svjetskog broja jedan, svaki njegov pokret i postupak, sada se "mijenja ploča".

"Kada se slegla prašina Rolan Garosa na stadionu Filip Šatrije, tragovi na majici Stefanosa Cicipasa bili su takvi da ste mogli da se zakunete da se finale Otvorenog prvenstva Francuske igralo na Marsu", počeo je tekst na portalu "Independent".

"Svakako, tenis koji je viđen u nedjeljnom finalu bio je na momente van ovog svijeta, a napori Cicipasa i šampiona Novaka Đokovića, nadljudski", objasnili su Britanci,  a zatim se nadovezali i na meč prije finalnog koji je jedan od najlepših u Đokovićevoj karijeri.

Pao je Nadal u sred Pariza na svojoj omiljenoj šljaci, a srušio ga je srpski as i to je Rafin tek treći poraz na Rolan Garosu.

"Taj polufinalni meč, u kom je Nadal tek treći put poražen na Rolan Garosu (od toga mu je Đoković nanio dva), bio je jedan od najsjajnijih teniskih mečeva ikad odigranih, prikazujući nekoliko najimpresivnijih setova ikada", oduševljen je bio kolumnista čuvenog britanskog medija.

Tekst je završen sličnim riječima kojima je i započet, odnosno zaključkom da je Novakova planeta zapravo neka druga, jer su njegovi podvizi u bijelom sportu impresivni. Na tom portalu takođe smatraju da šljaka ima novog kralja!

"Poslije jednog istorijskog trijumfa, Novak je ostvario i drugi. Ova, 19. grend slem titula približava ga na samo jednu od Federera i Nadala na vrhu večne liste. Ono što bi moglo da bude najvažnije je da je Srbin dokazao da Nadal ne može više da se osloni na dominaciju na Rolan Garosu, kako bi bio ispred svojih rivala. Šljaka je sada Đokovićeva podloga. Možda je Mars sljedeći", zaključili su Britanci.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC