• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bliži se kraj dominacije Hamiltona, ali vjeruju u njega: Mercedes čuva Luisa, razmišlja o 2. vozaču!

Autor Milutin Vujičić

Hoće li Luis Hamilton ostati u Mercedesu? On je pokrenuo inicijativu...

 Hamilton ostanak u Mercedesu Izvor: Tanjug/Nicolas Tucat/Pool via AP

Sedmostruki svjetski šampion u Formuli 1 Luis Hamilton rekao je danas da je započeo pregovore oko novog ugovora sa ekipom Mercedesa.

"Nema tu mnogo šta da se kaže, ali obavili smo prve razgovore i stvari su pozitivne", rekao je britanski vozač koji je u februaru ove godine produžio ugovor na godinu dana, ali sada stvari ne djeluju toliko sjajno pošto Maks Ferstapen ugrožava njegovu dominaciju.

Na kraju sezone ugovor ističe i njegovom timskom kolegi, Fincu Valteriju Botasu, koji nakon sedam održanih trka u ovoj sezoni zauzima peto mesto.

"Valteri je sada moj kolega, i obojica smo imali uspona i padova u karijeri, ali on je fantastičan klupski kolega i ne vidim potrebu da se to promijeni. Sarađujemo dobro dugi niz godina. Valteri je moj najbolji kolega u karijeri, i kada kažem to nisu samo performanse vozača, već i uticaj na moral tima i okruženje u kojem radite", dodao je 36-godišnji vozač Mercedesa.

Proteklog vikenda šef ekipe Mercedesa Toto Volf rekao je da će mu biti potrebno vrijeme kako bi procijenio, da li će ugovor biti produžen sa Botasom ili će biti ponuđen vozaču Vilijamsa, Džordžu Raselu.

Izvor: Tanjug/AP Pool/Emillio Morenatti

Na pitanje kakav stav ima o mogućem dolasku Rasela u Mercedes, Hamilton je rekao da "on trenutno nije njegov kolega, pa ne želi da komentariše tu temu".

Rasel je prošle godine zamijenio Hamitona na trci za Veliku nagradu Sahira, jer je Britanac bio pozitivan na korona virus.

U generalnom plasmanu šampionata Formule 1 vodi vozač Red Bula Maks Ferstapen sa 131 bodom, drugi je Luis Hamilton sa 119 bodova, dok je treći Verstapenov klupski kolega Serhio Peres sa 84 boda.

Šampionat se nastavlja u nedmelju trkom za Veliku nagradu Štajerske.

(MONDO/Beta)

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC