• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP iznio plan kako da sklone Novaka sa trona - Srbin može da padne u Londonu, Rus je opet pretnja!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Danil Medvedev u dva slučaja može da preuzme prvo mjesto na ATP listi od Novaka Đokovića. Ipak, oba puta su paklena, a najbolji na planeti drži konce u svojim rukama. Hrabro majstore!

 vimbldon atp prvo mjesto novak đoković danil medvedev dva scenarija Izvor: Profimedia

Tmurni London ugostio je veselog šampiona. Prvi reket sveta spreman je za borbu, istoriju i glasni urlik koji će da zaokruži 20. grend slem pehar. Ipak, i dalje ne može da bude u potpunosti rasterećen.

Novak Đoković bio je riješen da osvoji Rolan Garos i u tome je uspio poslije nevjerovatnih mečeva i nestavrnih preokreta, ali “za vratom mu je disao” momak koji je želio da skine Srbina sa trona. Isti scenario preselio se na Vimbldon.

Ruski teniser, trenutno drugi na planeti imao je priliku u Parizu da postane svjetski broj jedan, ali samo pod dva uslova. Bilo je potrebno da Danil dođe do pehara ili da Novak ispadne u prvom kolu. Srećom, Rus ne podnosi šlajku pa je tako stigao tek do četvrtfinala i sam sebi srušio snove.

Ipak, kao da iza bitke za prvo mjesto stoji isti scenarista, na dan početka Vimbldona neposredno pred Novakov izalazak na teren, ATP je ponovo prognozirao dva scenarija u kojima Đoković ostaje bez trona.

Prvi scenario:

I baš kao u Parizu, ista situacija i u Londonu. Ukoliko Danil Medvedev bude taj kome će publika aplaudirati kao pobjedniku u finalu Vimbldona, Rus će skinuti Novaka Đokovića sa čela ATP liste.

Osvajanje grend slema donosi 2.000 bodova, Danil trenutno nakon osvajanja turnira na Majorki ima 10.280, dok Novak ima osvojenih 12.113. Računica je jasna, ukoliko Đoković dođe do finala, a isto uradi I Medvedev, Srbin ne smije da ispusti titulu!

Drugi scenario:

Postoji još jedan način da talentovani Rus preuzme lidersku poziciju, i možda će zvučati opasnije. Ukoliko Novak napravi kiks i ne dođe do finala u Londonu, a to uradi Danil bez obzira izgubio ili pobijedio popeće se na vrh teniske planine.

Novak je branilac trofeja iz 2019. godine (2020. se nije igralo zbog pandemija korona virusa) pa tako ukoliko izgubi prije finala, odnosno u polufinalu izgubio bi 1.280 bodova, dok bi Medvedev dolaskom do borbe za trofej dobio 1.200 čime bi prestigao Srbina.

Izvor: Profimedia

Ali, polako!

Ipak, iako izlgeda ATP navija da Novak više ne bude svjetski broj jedan, moraće da se pomire sa tim da Danil prije nego što sjedne na tron mora da obori izuzetne protivnike.

U žrijebu ruskog tenisera nalaze se Rodžer Federer, Saša Zverev i između ostalih i Mateo Beretini pa će tako Medvedev već u četvrtfinalu biti suočen sa proslavljenim Švajcarcem, koji istina nije u najboljoj formi, ali od početka sezona sanja vimbldonsku travu pa je tako sigurno došao spreman.

Novaku “na ruku” ide i činjenica da Rus na Vimbldonu nikada nije stigao dalje od trećeg kola. Ove sezone pobošljao je igru na travi, pokazao je to tokom turnira na Majorki gde je bio izuzetno razigran, ali pitanje je da li će umjeti da pokaže isto na velikoj sceni.

Sa druge strane Novaka Đokovića potencijalno će prije finala probati da sruše Janik Siner, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman I najopasniji u tom dijelu žrijeba Stefanos Cicipas.

Ipak, ne treba zaboraviti u kakvom je raspoloženju Srbin stigao u London. Poručio je da želi 20. grend slem, da je ovo njegova godina, da je ovo trenutak koji potpisujemo kao istorijski.

Priča uvijek ima dvije strane, Danil ima dva scenarija, ali Novak daleko više šampionskog duha. Počinje Vimbldon!

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC